A Dunaújvárosi Egyetem volt a házigazdája a Magyar Hegesztési Egyesület által szervezett Korszerű ívhegesztés mesterkurzus 4 alkalmának.

 

A Magyar Hegesztési Egyesület a Dunaújvárosi Egyetemmel mesterkurzus-sorozatot indított a korszerű ívhegesztő áramforrások és az általuk kínált technológiai lehetőségek megismertetésére, rendszerbe foglalására. A sorozat negyedik, egyben az idei első programjára került sor 2023. március 23-án Egyetemünkön.

 

 

A nagy érdeklődéssel kísért rendezvényt Gyura László főtitkár nyitotta meg, majd Gáti József elnök adott tájékoztatást az alapításának 10. évfordulóját ünneplő Magyar Hegesztési Egyesület jubileumi programjairól.

Kristóf Csaba bevezető előadásában áttekintette a sorozat első három állomásának témaköreit, kitekintést nyújtott a következő három témakörre, majd a zárlatmentes MIG/MAG hegesztés anyagátviteli jellemzőit foglalta össze.

Felkért előadók közül Nagy Ferenc (Rehm Hegesztéstechnika Kft.) a módosított finomcseppes és bemerülő anyagátviteles hegesztésről tartott vetítettképes előadást. A kávészünetet követően Bodorkós Gergely (Rechnen Hegesztőház Kft.) az áramimpulzus paraméterei és a varratképzés között összefüggésekről szólt a „Lorch eljárásváltozatok zárlatmentes anyagátvitelhez” című előadásában. A délelőtti program zárásaként Vachter Ákos (Crown International Kft.) „CLOOS eljárásváltozatok zárlatmentes anyagátvitelhez” címmel a modulált impulzusos MIG/MAG-hegesztés alkalmazásáról tartott prezentációt.

A szendvicsebédet követően, az előadásokhoz kapcsolódóan a Lorch, a CLOOS és a REHM hegesztőgépek mellett további kiállítók is bemutatták berendezéseiket, így az EWM, a Kemper, és a Panelectrode ER23 Kft.