„Március első hetében a Clasman Kft. dunaújvárosi gyárában tartott rendezvényen sikeresen bemutatták a nyilvánosság előtt a Blue Planet Water Co. Atmospheric Water Generator (AWG) technológiáját, amelyet a Clasman Kft. épített meg. Egy olyan berendezésről, technológiáról van szó, amellyel a levegő páratartalmából vonják ki nagyon hatékony módon a vizet.

 

A Clasman Kft. egy olyan nemzetközi szintű együttműködésben vesz részt, amely a jövőben meghatározó lesz a vízhiánnyal sújtott térségek ivóvízzel való ellátásában. Ez a fejlesztés a világon az egyik legnagyobb problémára ad megoldást.

A Clasman Kft. tulajdonosai egy új piaci lehetőséget láttak ebben a projektben, egyfajta küldetést is érezve, hiszen olyat adhatnak a világnak, amely ilyen formában, ilyen kivitelezésben még nincsen. A Clasman saját mérnök szakemberei mellett a tudományos hátteret a Dunaújvárosi Egyetem biztosítja a projekthez, a Blue Planet Water Co. anyavállalatával, a PrimeStar Technologies-szel kötött megállapodás szerint.” - tudhatjuk meg a duol.hu oldaláról.

Az eseményen megjelent a Dunaújvárosi Egyetem nevében Dr. Pázmán Judit Tudományos és Kutatási rektorhelyettes és Dr. Kiss Endre a Természettudományi és Környezetvédelmi Tanszék oktatója.

 

(forrás: Váradi Levente - duol.hu)