A Dunaújvárosi Egyetem hallgatói részére a 2023/2024-es tanévben, az első és a második félévében is rendelkezésre áll az a lehetőség, hogy az ERASMUS+ program keretében egy (vagy két) féléven át az európai partner felsőoktatási intézmények egyikében folytassanak tanulmányokat.

 

A nyertes pályázók tandíjmentesen tanulhatnak a fogadó intézményben, valamint a külföldi tanulmányok időtartama alatt ösztöndíjban részesülnek, melynek rendeltetése, hogy fedezze a kint tartózkodás költségeinek (szállásköltség, a külföldi megélhetési költség és utazási költség) jelentős részét.

 

Az ERASMUS+ programról, a programban való részvétel feltételeiről, partnerintézményeinkről, valamint a jelentkezés módjáról részletes tájékoztatót olvashattok az alábbi linkeken:

- az egyetem honlapján: 

http://www.uniduna.hu/erasmus-program-az-eu-n-belul

 

valamint

- az ERASMUS+DUE Facebook-oldalon:

https://www.facebook.com/erasmusdue

 

A 2023/2024-es tanév első félévére vonatkozó pályázatok leadási határideje: 2023. március 30.

 

Kérdéseitekkel a Nemzetközi Iroda munkatársaihoz fordulhattok az alábbi elérhetőségek egyikén:

- az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen,

- az ERASMUS+DUE Facebook-oldalon @erasmusdue

- Az Erasmus Instagram oldalunkon: @erasmus_due

- személyesen a Nemzetközi Irodában (M1épület, M32-es iroda).

 

Amennyiben nem külföldi tanulmányi célú hallgatói mobilitásban, hanem ösztöndíjjal támogatott Erasmus+ külföldi szakmai gyakorlati mobilitás megvalósításában gondolkodtok, arra is van lehetőség. A szakmai gyakorlat teljesítésére a program nemcsak a szorgalmi időszakban, hanem a tanév tavaszi félévének végét követően, a nyári szünetben is biztosít lehetőséget. Az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseiteket is örömmel várjuk. 

 

(kép: Erasmus + DUE)