A felvi.hu közzétette az általános felvételi eljárás eredményeit. Most megmutatjuk melyik szakjaink voltak a legnépszerűbbek.

 

 

Az idei évben közel 126 500 fő jelentkezett valamilyen egyetemre vagy főiskolára országszerte. A tavalyi évhez képest megközelítőleg 26 000 diákkal többen, ez 27%-kal több, mint 2022-ben.  A Dunaújvárosi Egyetemen az előző évhez képest 69%-os emelkedést tapasztalható az első helyes jelentkezők számában, mely jóval meghaladja az országos növekedési arányt.

Ismereteink szerint a 2023-as felvételi eljárásban az alapképzések örvendtek a legnagyobb népszerűségnek, ez a Dunaújvárosi Egyetem esetében sem volt másképp.

Az alábbi 3 képzés volt a legnépszerűbb a 2023-as általános felvételi eljárás során. Első helyen a Gépészmérnöki alapképzés foglal helyet, amit 229 fő jelölt első helyen. Másodikként a Gazdálkodási és menedzsment alapképzésre jelentkeztek a legtöbben, pontosan 167 fő. Kiemelkedő még a Mérnökinformatikus alapképzés, mely 156 diáknak nyerte el tetszését. Ezen képzéseken felül a Műszaki menedzser, illetve Kommunikáció és médiatudomány alapképzés is hasonlóan jól teljesített. Hatalmas elismerés, hogy az Anyagmérnöki alapképzés tekintetében a DUE-t választották a legtöbben.