Összesen 32 hallgató tett sikeres vizsgát az elmúlt hetekben a Paks II. Zrt. partnerségével megvalósuló szakirányú egyetemi képzéseken.

 

 

Három felsőoktatási intézményben – a Dunaújvárosi Egyetemen, a Debreceni Egyetemen és a Miskolci Egyetemen – zárult sikerrel a Paks II. Akadémia ezen évfolyama. Az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök, illetve szakember szakirányú továbbképzéseken országszerte 32 fő tett sikeres záróvizsgát – tudható meg a paks2.hu tájékoztatása alapján.

A képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be úgy a hazai, mint a nemzetközi szektorban.

A Dunaújvárosi Egyetem keresztféléves képzésként is elindítja ezen szakirányú továbbképzést, a felvételi elbeszélgetések jelenleg is zajlanak.

A Paks II. Akadémiáról ezen a linken keresztül olvashat többet: https://www.uniduna.hu/paks-2-akademia-fooldal