„Idén utoljára központi rendszerben osztanak majd többletpontokat az OKJ-s bizonyítványokér a felvételiben. Mutatjuk, kik és mennyi pontot kaphattok a szakképesítésért.

 

 

A felvételi tájékoztató az alábbi táblázatban gyűjtötte össze, milyen szakképesítésekért kaphattok 32 többletpontot:”

A LINKRE kattintva megtekinthető az elfogadható szakképesítések listája.

 

„Fontos, hogy szakképesítésért többletpont az agrár, az államtudományi képzési terület bizonyos szakjai, a bölcsészettudományi képzési terület bizonyos szakjai, a gazdaságtudományok, az informatika, a jogi képzési terület bizonyos alapképzési szakjai, a műszaki, az orvos- és egészségtudomány képzési terület alapképzései, a pedagógusképzés (kivéve egyes osztatlan tanárképzési szakok, az óvodapedagógus (cigány-roma szakirány) és a szakoktató alapszakok), a sporttudomány (kivéve edző alapképzési szak), a társadalomtudomány és a természettudomány képzési területekhez tartozó alapképzési szakokon és osztatlan képzéseken jár.

 

Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a 2021 előtt kiállított technikus bizonyítványért, szakmunkás bizonyítványért, érettségi-képesítő bizonyítványért, szakközépiskolai képesítő bizonyítványért, ECDL-bizonyítványért és a tanfolyamok elvégzését igazoló oklevelekért, tanúsítványokért nem jár többletpont.” – írta az Eduline