A Dunaújvárosi Egyetemen 2023. január 21-én megrendezésre került Nyílt Napja számlálta a legtöbb érdeklődőt.

 

 

A most szombati eseményünk volt a leglátogatottabb az Egyetem fennállása óta, 220 fő vett részt. A látogatók száma egy rendhagyó koncepciót eredményezett, amely során az érdeklődők a workshopok előtt 2 épületben párhuzamosan hallgathatták az előadásokat.

 

DUE Nyílt Nap regisztráció Fotó: Szerdahelyi Éva

 

A Nyílt Napot Dr. Balázs László, a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese nyitotta meg köszöntő beszédével az „I” jelű épületben a gazdaságtudomány, média és oktatási terület iránt érdeklődőket. Elsősorban bemutatta, hogy hogyan alakulnak a következő felvételi időszakban a pontszámítási szabályok. Bíztatta a résztvevőket, hogy hozzanak jó döntést és válasszák a Dunaújvárosi Egyetemet, hiszen családbarát intézményként számunkra kiemelten fontos a hallgató, illetve az, hogy mindenki diplomához jusson, aki elkezdi nálunk tanulmányait.

 

Dr. Balázs László, oktatási rektorhelyettes Fotó: Szerdahelyi Éva

 

Ezzel párhuzamban Dr. Pázmán Judit, tudományos és kutatási rektorhelyettes tartott megnyitó beszédet az „M” épületben, ahol kiemelte a duális képzési forma kínálta lehetőségeket is a műszaki és informatikai területek iránt érdeklődőknek.

Dr. Pázmán Judit, tudományos és kutatási rektorhelyettes Fotó: Szerdahelyi Éva

 

A megnyitókat követően követően Czakó Károly és Lóki Bence az egyetem beiskolázási kampánycsapatának munkatársai mutatták be a Dunaújvárosi Egyetem szakjait. Részletezték, hogy a módosult felvételi szabályok miatt milyen lehetőségeik lesznek a felvételizőknek, és hogy milyen további alternatívák érhetők el intézményünkben.

 

Lóki Bence, Kommunikációs Központ vezető Fotó: Szerdahelyi Éva

 

Az előadássorozatot Leibinger Anita a Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzat elnöke és Farkas Lilla, az EHÖK Felügyelő Bizottságának tagja zárta. Bemutatták a szervezet működését, hogy milyen ösztöndíjakat érhetnek el a hallgatók számára és hogy milyen eseményekért felelősek az EHÖK munkatársai. Nagy hangsúlyt kapott a Selmeci Diákhagyományok bemutatási is.

 

Farkas Lilla, PR és marketing munkatárs Fotó: Szerdahelyi Éva

 

A bemutatók után szekciónként csoportosultak a vendégek, így mindenki ahhoz a szakhoz mehetett -kötetlenebb hangulatú interaktív tájékoztatókra- ami a legjobban érdekli.

 

lelkes diákok Fotó: Szerdahelyi Éva

 

A látogatók közül összesen 120 olyan diák érkezett, aki felvételi előtt áll. Jól látható, hogy a legtöbb érdeklődőt a Társadalomtudományi Intézet fogadta, hiszen 20 főt a gazdaságtudományi, 22 főt a kommunikáció- és médiatudomány érdekelte, mellettük 4 fő érkezett a Műszaki Menedzser és 8 fő a Televíziós műsorkészítő szakra. Ezen kívül az Informatikai Intézet 31 főt, a Műszaki Intézet 28 és a Tanárképző Központ 7 főt fogadott a külön tartott előadására.

 

regisztráció 2.0 Fotó: Szerdahelyi Éva

 

Nagy örömünkre a látogatók 92%-a olyan iskolából érkezett, ahol a Beiskolázási Csapatunk már bemutatkozott a Dunaújvárosi Egyetem nevében, vagy az Educatio kiállítás során kapcsolatba került intézményünkkel. Fejér vármegyéből érkezett a legtöbb diák, viszont kimagasló létszám jött Bács-Kiskun, Pest és Tolna vármegyéből is. Érdekesség, hogy összesen 14 vármegyéből érkeztek hozzánk ezen a napon az ország területéről.

 

TV stúdió workshop Fotó: Szerdahelyi Éva

 

Továbbá ünnepélyes keretek között, ezen a napon a Televíziós Stúdióban kerültek átadásra a Kommunikációs Központ által kiírt TikTok pályázat nyertesei is, akiknek ezúton is gratulálunk.

  1. Kovács Máté
  2. Lázár Máté Mihály
  3. Okvátovity Alex

 

Kovács Máté, TikTok pályázat 1. hely Fotó: Szerdahelyi Éva

 

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki ellátogatott Nyílt Napunkra. Ne feledjétek február 15. napjáig tudtok jelentkezni a Dunaújvárosi Egyetemre a felvi.hu oldalon keresztül.

 

További információ képzéseinkről a linkre kattintva:

https://www.uniduna.hu/felveteli-2023

 

Kérdésed van? Keress minket az alábbi elérhetőségek egyikén!

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: +36 (30) 012-0811; +36 (30) 012-1682

vagy

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: +36 (30) 226-2345