Nem vettek fel álmaid állására? Mi tudjuk a biztos megoldást! Légy Te is mesterdiplomás és növeld esélyeid a munkaerőpiacon.

 

 

Sajnos előfordul, hogy egy adott pozícióra többszörös a túljelentkezés. Természetesen, ha megfelelő végzettséged és elegendő szakmai gyakorlatod van, akkor biztosan meghallgatásra kerülsz, de van más mód arra, hogy több legyél, mint a többiek! Mutatjuk is, hogy hogyan!

A friss diplomás hallgatók, mint egy harmada dönt úgy, hogy magasabb szintre emeli a tudását. Másoddiplomát szerez, vagy az alapképzésének megfelelő mesterszintű képzésben folytatja tanulmányait.

A mesterdiploma lényege, hogy 2-4 félévben a meglévő diplomás tudásodat továbbfejleszted és máris jelentős előnnyel tudsz a munkaerőpiacon érvényesülni. A vezetői pozíciók betöltéséhez többnyire feltétel egy Msc./Ma. diploma megléte.

 

A Dunaújvárosi Egyetemen Tanári- mérnöktanári vagy Gépészmérnöki mesterszakok közül tudsz választani.

A gépészmérnöki mesterképzés célja olyan mérnökök képzése, akik képesek a gépek, gépészeti berendezések és folyamatok koncepciójának kidolgozására, modellezésére, majd tervezésére, üzemeltetésére és karbantartására; a gépipari technológiák, illetőleg új anyagok és gyártástechnológiák kifejlesztésére, környezetszempontú alkalmazására; vezetési, irányítási és szervezési feladatok ellátására; a műszaki fejlesztés, kutatás, tervezés és innováció feladatainak elvégzésére; hazai és/vagy nemzetközi szintű mérnöki projektekhez való kapcsolódásra, azok koordinálására, valamint a gépészeti tanulmányok doktori képzés keretében való folytatására is.

 

A Tanári-Mérnöktanári mesterképzés célja:

  • A műszaki és informatikai területen az iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzése;
  • Felkészítő szakaszainak évfolyamain a szakközépiskolai, szakgimnáziumi, az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli oktatás;
  • A felnőttek át- és továbbképzése, továbbá az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképzésekben az elméletigényes szakmai tantárgyak tanítása;
  • A műszaki és informatikai szakképzés területén a pedagógiai kutatási, tervezési, fejlesztési feladatok, valamint a szakképzésben résztvevők korosztályi problémáinak, speciális nevelési feladatainak ellátására képes tanárok képzése;
  • Továbbá a tanulmányaik doktori képzésben történő folytatására történő felkészítése.

 

Természetesen számos előnnyel jár, ha a Dunaújvárosi Egyetemre felvételizel:

  • Országosan szinte csak itt fogadnak be majdnem bármilyen műszaki, informatikai, mérnöki diplomát jelentkezéskor;
  • A jelentős múlttal rendelkező Tanárképző Központ oktatói a tudományterületek jeles képviselői;
  • Ipari partereknek köszönhetően a vállalati szférában való elhelyezkedésed garantált;
  • Évente akár 8 – 10 nap szabadsággal teljesíteni tudod a jelenléti követelményeket;
  • Családbarát egyetemként saját bölcsödében kisgyermeked gond nélkül el tudod helyezni;

 

Ha felkeltette érdeklődésedet az egyetem bármely mesterképzése akkor látogass el a https://www.uniduna.hu/felveteli-2023 honlapra!