Napjainkban már nem csak a mérnöki pályán végzettekre van kiemelkedően szükség, hiszen felgyorsult világunkban a kommunikáció és a médiának átfogó ismerete és annak gyakorlati hasznosítása is fontos.

 

 

A társadalomtudomány ezen területe neked való, ha mindenre nyitott, dinamikus, kommunikatív személyiség vagy, könnyen teremtesz kapcsolatot és magabiztosan tudsz kiállni akár nagyobb tömegek elé.

Felsőoktatási szinten a Kommunikáció és médiatudomány képzések célja, olyan szakemberek képzése, akik ismerik a társadalmat működtető kommunikációs rendszereket, a média és a multimédia minden területét. Megszerzett tudásuk birtokában képesek a magyar vagy nemzetközi médián belül megállni a helyüket és lépést tudnak tartani jelen korunk információáradatával.

 

A Kommunikációs és médiatudomány alapképzés ellentétben a többi diplomás szakkal mindössze 6 féléves. Előzetes ismeretek nélkül is megállod majd a helyed, hiszen a Dunaújvárosi Egyetemen mindent az alapoktól megtanítanak neked. A 2023-as felvételi rendszertől már nem kötelező a felvételizőknek az emelt szintű érettségi és nincs minimum ponthatár sem. Különlegesség, hogy a teljes képzés matematikai ismeretektől mentes.

 

A Dunaújvárosi Egyetem az elmúlt években jelentős figyelmet fordított a társadalomtudomány ezen képzésének népszerűsítésére, ezáltal jelentősen nőtt a nappali és levelezős hallgatók száma a DUE-n, ami nem csoda, hiszen országosan egyedülálló specializációt is kínál. Ez pedig nem más, mint a Rendezvényszervezés. Természetesen a kommunikációs szakma minden ágazatába betekintés kaphat az ide felvételiző az Üzleti kommunikáció vagy a Médiakommunikáció szakosodásokon keresztül. Itt olyan kurzusokon tanulhatsz, mint a kommunikációs készségfejlesztés, szociálpszichológia, sajtótörténelem, webdesign és animáció, üzleti tárgyalás és prezentáció, vagy például a retorika.

 

Dumáld be magad egészen az egyetemig, és fejleszd tudásod egy magasabb szintre!

 

Érdeklődj részletesebben az egyetem honlapján:

https://www.uniduna.hu/felveteli-2023