Szombat éjfél körül felcsendült az a bizonyos nóta: „Mi tündöklik ott fenn?” A balekcsősz - ki jött. És hozott magával pár „nyeszlett” balekot.

 

2022. december 17-én mindenki felöltötte magára legszebb gúnyáját és elhozta magával a legékesebb felszólalását. Ezzel az invitáczióval várta vendégeit a Dunaújvárosi Valéta Bizottság (későbbiekben DVB) a bAlekkeresztelő Szakestélyre. A jó hangulatú eseményen nem csak az aktív Burschok voltak jelen, hanem a már rég lediplomázott, Filiszterként ismert hallgatók is visszalátogattak szeretett Alma Materükbe, a Dunaújvárosi Egyetemre.

 

Jókedvű Bölcsész Firmák a bAlekkeresztelő Szakestély előtt.

 

Ezt megelőzően első éves hallgatóink 10 héten át méretteték meg magukat, megmutatták, hogy miben kiemelkedőek, és hogy igenis talpraesettek. Még a szorgalmi időszakban egy úgynevezett balekvizsgán bizonyíthatták tudásukat december 9-én és 10-én. A két napos írásbeli és szóbeli vizsgán az akkor még pogány hallgatóink a sikeres vizsga megtétele után megkaphatták életük első invitácziós céduláját. Így jöhetett el az a nap, amikor megrendezésre került a bAlekkeresztelő Szakestély. A keresztelõ meghatározó fordulat az elsőévesek életében, hivatalosan is megköttettek az életre szóló balek-Firma kapcsolatok.

Az eseményen nem kis túlzással többszázan voltak jelen a vendégek közül és a legnagyobb örömünkre idén a DVB közel 30 balekot keresztelhetett meg, levelezős hallgatókkal együtt. Ettől a naptól kezdve ők mindannyian Selmeci diákok.

 

A keresztelés pillanata. Minden balek választott magának két keresztszülőt, akik a szent italokkal öntötték nyakon őt.

 

Ezúton is gratulálunk a frissen megkeresztelt balekságnak, a Dunaújvárosi Valéta Bizottságnak az egész éves munkájáért és további sok sikert kívánunk!

Jó Szerencsét!