2022. december 5- 9 között a Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének 2 oktatója és 10 fő Gazdálkodási és Menedzsment BA szakos hallgatója vett részt Németországban egy Blended Intensive Programban (BIP), lengyel és német partnerintézményekkel közösen.

 

A programban résztvevő felsőoktatási intézmény hallgatói és oktatói csoportjai lehetőséget kaptak egy rövid, intenzív tanulási, oktatási és képzési program megszervezésére és lebonyolítására.

A projekt során a hallgatók megismerkedhettek az aktuális nemzetközi menedzsment gyakorlati példáival, esettanulmányokkal és valós nemzetközi környezetben adhattak számot tudásukról, problémamegoldó és gyakorlati képességeikről angol nyelven.

Az idei program házigazdája a Mittweidai Alkalmazott Tudományok Egyetem volt, amelyet Dr. Prof. Serge Velesco képviselt. A lengyel Nysa Alkalmazott Tudományok Egyetemről, Dr. Pradeep Kumar volt jelen, valamint a Dunaújvárosi Egyetemről Kiss András Pétert köszönthették a hallgatók. A kurzus két részből tevődött össze: 30 óra online oktatási formában került megtartásra a félév során, amely mellett 30 órás jelenléti oktatásban is részt vehettek a hallgatók a Mittweidai Alkalmazott Tudományok Egyetemén december 5 és 9 között.  

 

Összesen 30 hallgató vett részt a programban a 3 országból.

 

A program célja erősíteni az országok-intézmények és személyek közötti együttműködést, közös gondolkodást, tapasztalatcserét, a hallgatói kapcsolatok és mobilitás fejlesztését, valamint a tanórán kívüli ismeretátadást.

2022. december 8.-án lehetőségük volt a hallgatóknak a lipcsei BMW központba is ellátogatni, ahol élőben láthatták a legújabb fejlesztéseket és egy hatalmas élményben lehetett részük. Emellett részt vehettek a hallgatók egy helyi fejlesztési bank, start-up stratégiáját bemutató workshopon, amely során betekintést nyertek az átalakuló bankgazdaságtan aktuális működési feladataiba, jövőbeli fejlődési perspektíváiba. A BIP program végén a sikeres projektfeladat összegzések után a hallgatók oklevelet és egy kis ajándékcsomagot vehettek át.

A projekt a következő félévben folytatódik, amikor is az online oktatás mellett a lengyelországi Nysa Alkalmazott Tudományok Egyeteme ad majd otthont az egy hetes személyes képzésnek.

 

Dr. Kukorelli Katalin, Kiss András Péter, valamint Dr. Pradeep Kumar összesen 60 órában oktatták a hallgatókat.