Szeretnél kitűnni a tömegből? Tanulj Te is egy hiányszakmát és jelentkezz a Dunaújvárosi Egyetem Anyagmérnöki képzésére.

 

Ha igazán biztos állást szeretnél, amivel garantált az azonnali elhelyezkedés, akkor az Anyagmérnök Bsc szak a neked való. A végzett hallgatók többsége a nagyvállalati szektorban helyezkedik el végzettségével a jármű-, vegy-, vagy egyéb iparágban. Fontos megemlíteni, hogy a 2023-as felvételi eljárásban a Dunaújvárosi Egyetemen nem kötelező az emelt szintű érettségi és nincs minimum ponthatár!

 

Mivel is foglalkozik egy anyagmérnök a hétköznapokban?

 

Ezzel a diplomával olyan mérnökké válsz, aki alkalmas a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására. Képes az anyagtulajdonságok, anyagösszetételek és technológiáinak megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára és az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére. Az ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítását is elvégzi, továbbá lehetőség nyílik a már megszerzett ismeretek birtokában mester (Msc.) szintű tanulmányokat folytatni.

 

Magyarországon kevés egyetem hirdet anyagmérnöki képzést. Köztudott viszont, hogy a Dunaújvárosi Egyetem a magyar anyagtudományi képzési szektor fellegvára. 2021. augusztusában intézményünk modellváltáson esett át és ezentúl új célja, hogy biztosítsa a magyar nukleáris és atomenergetikai ágazat utánpótlását.

 

Miért a DUE-t válaszd? Hadd beszéljenek magukért a tények:

 

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítottunk ki. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 milliárd forintos fejlesztése ment végbe. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatók tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerültek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz.
  • A DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatók 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
  • Országosan elismert és színvonalas laborparkkal rendelkezik a Műszaki Intézetünk, ahol a gyakorlati tudás megszerzése garantált.
  • Duális partnereink, akik az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat kiemelkedőnek tartják, gyakorlati ismereteik végett.
  • Mester-, és szakmérnöki képzéseken helyben tudnak tovább tanulni alapszakon végzett hallgatók.

 

Ez a képzés nem csak nappali, de levelező tagozaton is választható, így akár már meglévő munkahely mellett, évente 8-10 nap szabadsággal megszerezhető ez az egyedülálló végzettség.

 

Ha felkeltette érdeklődésedet a cikkünk akkor látogass el az alábbi oldalra:

https://www.uniduna.hu/felveteli-2023

Vegyél részt Te is a Dunaújvárosi Egyetem Nyílt Napjain:

  • december 20 17:00 (online)

https://www.facebook.com/events/1823445204677118/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22left_rail%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D%2C%7B%22extra_data%22%3A%22%22%2C%22mechanism%22%3A%22calendar_tab_event%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark_calendar%22%7D]%2C%22ref_notif_type%22%3Anull%7D

  • január 21. 9:00 (kontakt)