2022. november 25-én délután folytatódott a Dunaújvárosi Egyetem DUFiókák munkahelyi bölcsődéjének előadássorozata. Ezúttal is egy rendkívül érdekes és aktuális témájú előadással készültek a rendezők.

 

Lassan hagyománnyá válik, hogy a Dunaújvárosi Egyetem, mint kedvezményezett és a Tempus Közalapítvány, mint támogató részéről aláírt EG-00060-001/2022. számú Támogatói Okirat alapján a Munkahelyi Bölcsőde programokat szervez. Így került sor előző hét pénteken is a Család Barát Magyarország támogatásával egy újabb előadásra a Kerpely Antal 35. kollégium konferenciatermében. A mostani esemény meghívott előadója Szepesi Dóra életmód tanácsadó és –terapeuta volt.

 

 

Az eseményt Móger-Sánta Emőke a Dunaújvárosi Egyetem Családbarát Szolgáltató vezetője nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy nagyon várta már ezt a témájú előadást, hiszen maga is odafigyel gyermekei étkeztetésére és úgy gondolja, hogy nagyon fontos az egészséges táplálkozás, főleg kisgyermekeink tekintetében. Éppen ezért ajánlotta a résztvevőknek Horváth Éva és Szepesi Dóra: „Boldog szülő, boldog gyermek” c. könyvét hiszen ez a kötet minden olyan egészséges ételt tartalmaz évszakokra lebontva, amire szüksége van egy kisgyermeknek.

 

Ezek után Szepesi Dóra tartotta meg interaktív előadását. A terembe előre bekészített, egy ún. kóstoló asztalt is, amire olyan ételek kerültek, amelyek könnyen beszerezhetőek, vagy nagyon egyszerűen elkészíthetőek. Ezek mind olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak magukban, amelyek elkerülhetetlenek egy egészséges kisgyermek fejlődéséhez.

 

 

A jó hangulatú délután kötetlen beszélgetéssel ért véget. Az érdeklődők a külön feltett kérdéseikre is választ kaphattak, melyek már nem csak a bölcsődés korosztályra vonatkoztak, hanem óvodás, kisiskolás, kis-illetve nagy kamaszokra is egyaránt.