A Dunaújvárosi Egyetem tudáscentruma köré szerveződő új Területi Innovációs Platform (későbbiekben TIP) a térség innovációs szereplőinek egyszerre biztosít lehetőséget az innovációs szakpolitikai irányok közvetlen megismerésére, a helyi innovációs ökoszisztéma megerősítésére, együttműködések kialakítására és új szakmai alapok létrehozására.

 

A TIP hálózata az egyetemek tudásbázisára alapozva nyit utat az innovációnak, új szemlélettel ösztönözve az információáramlást és a tudástranszfert, folyamatos együttműködési és kapcsolatépítési lehetőséget biztosítva az adott térség innovatív szereplőinek. A Dunaújvárosi Egyetem a TIP hálózathoz csatlakozva vállalta, hogy évi 4 alkalommal szervez TIP Napot, ahol bemutatják a DUE tudástérképét az esetleges további együttműködések fényében.

Így került sor 2022. november 24-én egy újabb TIP Napra a Kerpely Antal 35. Kollégium konferenciatermében, ahol a DUE, illetve az Informatikai Intézet pályázatairól esett szó, valamint bemutatkoztak a műszaki kutatócsoportok is.  Az eseményt Dr. Pázmán Judit, a Dunaújvárosi Egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese nyitotta meg.

 

Dr. Pázmán Judit rektorhelyettes asszony köszöntötte az előadókat és a résztvevőket.

 

A csütörtök délelőtti rendezvény előadók és témáik:

  • Györök Balázs: Ipari partnerek és akadémia szféra pályázati lehetőségei
  • Műszaki kutatócsoportok rövid bemutatkozó előadása
    • Kuti János: Hegesztéstechnológiai kutatócsoport
    • Pázmán Judit: Anyagtudományi Kutatócsoport
    • Kovács-Bokor Éva: Környezetvédelmi Kutatócsoport
    • Király Zoltán: Informatikai Kutatócsoport

 

 

Dr. Király Zoltán egyetemi docens előadása során különböző lehetőségeket sorolt fel, hogy mely területeken lehetne kiválóan alkalmazni a robotikát.

 

A 2022-es évben előreláthatólag december 9-én kerül megrendezésre a soron következő TIP Nap a Dunaújvárosi Egyetemen, amelyről további információt a későbbiekben fogunk adni.

 

Partnereinknek ezúton köszönjük, hogy részt vettek rendezvényünkön!