Jogosan merülhet fel bennünk a kérdés, hogy milyen szempontok alapján érdemes egyetemet választanunk. Cikkünkből ezt most megtudhatod! 

 

A leendő felsőoktatási intézmény kiválasztása során a megfelelő képzés figyelembevétele mellett nem elhanyagolható mindannak felmérése sem, hogy az adott egyetem milyen szolgáltatásokat nyújt hallgatói számára. A Dunaújvárosi Egyetem mindezek tekintetében is egyedülálló módon támogatja diákjait.

 

Manapság az egyik legfontosabb szempont a lakhatás, azaz a kollégium kérdése. A Dunaújvárosi Egyetem minden első éves hallgatója számára garantálja a kollégiumi férőhelyet, ahol 3 csillagos minősítésű szobákban és környezetben tölthetik el mindennapjaikat, az első tanévben havonta mindössze 16 600 Ft-ért! Minden blokkhoz saját fürdőszoba tartozik, szintenként közös konyhával, mosdó helyiséggel és tanuló szobával. A kollégiumi épületek csupán kétszáz méterre helyezkednek el az egyetemtől így a bejárás is könnyen kivitelezhető. 

 

A Dunaújvárosi Egyetem campusos felépítése révén a mindennapi utazás költségei is minimalizálhatóak, hiszen minden szükséges egyetemi épület kb. 300 méteres körön belül található, így gyalog is bejárható. Mindemellett a városrész is a hallgatói igények kiszolgálására került kialakításra. Számtalan, étterem, bolt, pékség, szórakozási és sportolási lehetőség áll rendelkezésre. 

 

Az országban egyedülálló módon érhető el itt olyan ösztöndíj, mely minden 1. éves hallgató számára havonta 15 000 Ft támogatást jelent – ez a DUE ösztöndíj! Az államilag finanszírozott képzéseken tanulók számára további ösztöndíjak is elérhetőek, ilyenek például a tanulmányi, a szociális vagy a sport ösztöndíjaink. A külföldi tapasztalatok után vágyóknak lehetősége van Erasmus + programban részt venniük, melynek keretein belül 36 ország egyetemeiből választott intézményben tölthetnek el egy vagy akár két félevet – mindezt teljeskörűen a Dunaújvárosi Egyetem támogatásában. 

 

A levelezős hallgatók mellett a nappalisok számára is adott a lehetőség a tanulmányok melletti munkavégzésre, melynek leginkább kedvelt formája a duális képzésben való részvétel. Számos neves és nagy múltú partnerrel rendelkezik egyetemünk, ahol a tanulmányok kiegészítése végett releváns munkatapasztalatot is szerezhetnek hallgatóink. A duális képzésről bővebben ITT olvashattok. 

 

Törekedj a legjobb döntés meghozatalára, alapozd meg a jövődet és válaszd Te is a Dunaújvárosi Egyetemet!