Az idei évben a HSUP I. képzéshez intézményünkben 138 fő csatlakozott.

 

 

A szabadon választható kurzus hallgatói összetételének 30-30%-a gazdálkodási és menedzsment, valamint mérnökinformatika szakos, így létszám tekintetében ezen szakok járnak az élen, őket a gazdaságinformatikus és gépészmérnök szakosok követik. Továbbá, a másodéves hallgatók körében a legnépszerűbb az online tananyag adta lehetőség, és zömében férfi hallgatók érdeklődtek a startupok világa után. A nappali és levelező tagozatos hallgatók aránya közel megegyezik.

„A HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével, mindezt egy új, közös oktatási platformon keresztül.” További információt a kurzusról a hivatalos weboldalon keresztül érhet el.

A kurzuson részvevő hallgatók az e-learning tananyagon kívül további, online workshopokon vehetnek részt, ahol kiegészítő információkkal és tapasztalatokkal látják el őket meghívott szakértők, előadók. 2022. novemberében egy ilyen esemény a startup vs. kkv (kis- és középvállalkozások) közötti eltéréseket mutatta be és megoldást kínált a megfelelő vállalkozási forma kiválasztására.