Programsorozatunk a szerdai napon is folytatódott. Most a Karrier Napon vehettek részt a látogatók, illetve tudományos kutatásaikat és azok eredményeit mutatták be hallgatóink a TDK Konferencián.

 

Szerda délelőtt megtelt érdeklődőkkel a Dunaújvárosi Egyetem „P” jelű épülete. A Karrier Napon több mint száz látogató vett részt. A Karrier Nap célja, hogy a diákok kapcsolatba kerüljenek a munkaerőpiaccal, megfelelő információt kapjanak a környékbeli cégekről és az álláslehetőségekről.

A rendezvényt Dr. Pázmán Judit, az egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese nyitotta meg. Beszédében kiemelte, hogy reméli, a jövőben is megmaradnak a mostani jó kapcsolatok a szakmai partnereink és a Dunaújvárosi Egyetem között. Mint mondta, fontos, hogy megfelelő inspirációt kapjanak a fiatalok, illetve, hogy az érdeklődők és a cégek is megtalálják a saját számításukat ezen a napon.

 

Dr. Pázmán Judit, az egyetem tudományos és kutatási rektorhelyettese nyitotta meg a Karrier Napot.

 

Kiállító szakmai partnereink között köszönthettük az Appaloosa Group Kft.-t, a Decathlont, a Denso Gyártó Magyarország Kft-t, a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamarát, a Fejér Megyei Kormányhivatal – Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály – Munkaerőpiaci és Alapkezelő Osztályát, Kiss és Társa Vas- és Fémipari Kft-t, a Dunaújvárosi SZC Lorántffy Zsuzsanna Technikum és Kollégiumot, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság – 6. Hadkiegészítő és Toborzó Irodát, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.-t, a PAKS II. Atomerőmű Zrt.-t, a Petroszolg Karbantartó és Szolgáltató Kft-t, a Raiffesien Bank Zrt-t, a Schneider Electric Zrt-t, az SK Innovations Co-t és a Szent Panteleon Kórházat.

A Dunaújvárosi Egyetem intézetei közül a Tanárképző Központtal és az Informatikai Intézettel találkozhattak a látogatók.

 

IMG_9516
IMG_9520
IMG_9522
IMG_9524
IMG_9525
IMG_9456
IMG_9458
IMG_9461
IMG_9462
IMG_9464
IMG_9467
IMG_9468
IMG_9469
IMG_9474
IMG_9476
IMG_9477
IMG_9478
IMG_9480
IMG_9482
IMG_9490
IMG_9492
IMG_9493
IMG_9497
IMG_9499
IMG_9509
IMG_9511
IMG_9514
Previous Next Play Pause

 

A nap folytatásában megrendezésre került az őszi Tudományos Diákköri Konferencia, melyen 6 szekcióban (ebből 2 szekció angol nyelvű) összesen 62 előadás hangzott el. 69 szerző, 31 témavezető segítségével készítette el dolgozatát. Nagy örömre szolgált, hogy az Informatikatudományi Szekcióban 3-3 középiskolás is szerepelt az előadók között.

Többek között olyan érdekes prezentációkat láthattunk, amelyekből megtudhattuk, hogy milyen módon és miért kezdjük el a családfánk kutatását, vagy megoldásokat kínáltak a mezőgazdasági kihívásokra, vagy a tanulásmódszertanra, vagy egy vállalkozás megmentésére is. A TDK verseny díjazottjairól külön cikkben írunk részletesen.

 

Egy korábbi cikkünkből már adtunk tájékoztatást arról, hogy a Hungarian Startup University Program (röviden HSUP) projektjei közül 3 csapat vezetője is a DUE hallgatója, melyekből most egy csapat dolgozatát meg is hallgathattuk a Műszaki tudományi szekcióban. Ledneczki Alex gépészmérnök hallgatónk a RemoEar – „A gép beszél, és mi meghalljuk!” karbantartási stratégiáját mutatta be. Az üzemkörnyezetbe kitelepített mikrofon /mikrofonok/ és egy hozzá kapcsolódó diagnosztikai szoftverelemző program segítségével online monitoring rendszert tudnak kiépíteni, mely folyamatos jelzéseket küld a gép állapotát illetően, ezzel biztosítva a gépek rendelkezésre állását.

 

A díjazottaknak és a konzulenseiknek gratulálunk és további jó munkát kívánunk!