Ha Téged is érdekelnek kétéves képzéseink, de még nem jelentkeztél sehova, vagy nem kerültél be alapképzésre a magas ponthatár miatt, a pótfelvételin még van esély!

 

A felsőoktatási szakképzés célja olyan szakemberek képzése, akik megfelelő elméleti megalapozás birtokában képesek a gyakorlati ismeretek elsajátítására és olyan gyakorlati esettanulmányok megoldására, amelyek szimulálják a vállalkozási gyakorlat folyamatát. Ismerik a vállalkozások tevékenységét szabályozó jogszabályokat, a vállalat piaci alkalmazkodásának legfontosabb pénzügyi feltételeit, továbbá a gazdálkodási és menedzsment folyamatok irányításának, szervezésének, működtetésének alapelveit és módszereit. Tisztában vannak a vállalati gazdálkodás finanszírozási, számviteli, adózási alapjaival, a vállalati finanszírozás alapelveivel, a tevékenységek elemzésének módszertanával, a döntés-előkészítés módszertani alapjaival.

 

A Felsőoktatási Szakképzés (röviden: FOSZK) egy olyan kétéves képzés, melyhez csupán 240 pontot kell elérned a felvételin bármelyik tárgyból. Nem kell a bekerüléshez sem nyelvvizsga, sem emelt szintű érettségi és a képzések államilag támogatottak.

 

A hallgatói szolgáltatások (például ösztöndíjak) természetesen ugyanúgy elérhetők a FOSZK képzésben résztvevők számára, mint az alapképzések hallgatói számára.

 

A 2 év után felsőfokú szakképzettséget lehet szerezni, ha pedig ezután diplomát szeretnél, az elvégzett tantárgyak beszámításra kerülnek azonos alapképzésen és csupán 1,5-2 év további tanulás szükséges a diplomához. Ha elvégezted a képzést NEM KELL EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI az alapképzéshez.

 

Azoknak tudjuk ajánlani ezt a képzést, akiket érdekel a gazdaság világa, azonban emellett szeretnek szervezni, tervezni, irányítani is, esetleg gondolkodnak vezetői pozícióban.

Ha többet szeretnél megtudni erről a képzésről, akkor kattints a linkre: http://uniduna.hu/index.php/gazdalkodasi-es-menedzsment

 

Miért a FOSZK? Ha nincs emelt szintű érettségid vagy nem értél el elég pontot az alapképzéshez, de érdekel ez a szak, akkor ez a számodra megfelelő döntés. Az elvégzése után dönthetsz úgy, hogy elkezded a diplomás képzést, mely esetében a bekerüléshez a FOSZK végzettség mellett továbbra sincs szükség emelt szintű érettségire.

Tudunk mondani még egy indokot a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Itt minimum ponthatárokkal, az országos átlag alatt lehet bekerülni képzéseinkre!

 

Miért a gazdasági terület?

A gazdasági terület iránt érdeklődők számára tudjuk ajánlani a Gazdálkodási és menedzsment képzést, mely elérhető alapképzési és felsőoktatási szakképzési formában is.

A gazdasági terület kiemelkedő a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • Elismerés a Magyar Nemzeti Banktól!A Dunaújvárosi Egyetem és Magyar Nemzeti Bank együttműködése közel öt éve töretlenül sikeres. Egy közös pályázatban gazdasági alapképzésen tanuló hallgatóinknak kiemelkedően magas ösztöndíj megszerzésére van lehetőségük.
  • Mi kihozzuk belőled a maximumot!A Dunaújvárosi Egyetem alkalmazott tudományok egyetemeként kiemelkedően fontosnak tartja a gyakorlati tudás átadását.
  • Oktatói kiválóság a gyakorlatban!Képzéseink oktatói egytől egyig több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkeznek az ipari, gazdasági szektorban. Nálunk a gyakorlati tudás megszerzése garantált.
  • Valós tudás!A képzés tematikáját a munkaerőpiac igényeihez igazítottuk. Nálunk lehetőséged van megtanulni mind azt, amivel már pályakezdőként is sikeres tudsz lenni!
  • HASIT - 9% alatt a lemorzsolódás!– A Hallgatói Sikeresség Támogató Program célja, hogy hallgatóinkból kihozzuk a maximumot és segítsük őket a tanulmányukban. Ezzel a programmal 9%-ra csökkentettük a lemorzsolódást.

 

Válaszd kétéves képzésünket a pótfelvételi során a Dunaújvárosi Egyetemen!