A Széchenyi 2020 program keretében megvalósult EFOP-3.5.1-16-2017-00006 azonosítószámú Duális képzés fejlesztése a Dunaújvárosi Egyetemen a 2017-2021-es időszakban című projekt a Dunaújvárosi Egyetem duális képzéseit erősítette meg, több duális hallgató, több duális képző partner bevonásával. A projekt 347,41 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból 2017. április 1-től 2022 március 31. között került megvalósításra.

 

A több mint hat éves projekt általános célja, a felsőoktatási intézményekben olyan felsőoktatási szolgáltatások kifejlesztése és működtetése volt, amelyek biztosítják a tényleges munkaerő-piaci igények kielégítését. Ennek érdekében a projekt célja az oktatási rendszer munkaerőpiaci igényekhez való igazítása volt, a tanulásból a munkába történő átmenetet megkönnyítése és a szakmai oktatás és a képzési rendszerek megerősítése.

A Dunaújvárosi Egyetem célja a gyakorlatorientált lépéseinek további növelése és ezzel egyidejűleg a gazdasági szférával való szoros együttműködés megerősítése. A képzésekben kiemelt szerepet kaptak a Hallgatók munkaerőpiac-orientált, vállalkozói kompetenciáinak fejlesztése és a lemorzsolódással veszélyeztetett hallgatók benntartása a képzésekben.

 

A projekt megvalósítása során 19 új ipari duális partnereket vonunk be a képzésekbe. Az Egyetem hat  alapképzésében fejlesztette a kooperatív és duális képzéseit. Ennek keretében 87 mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, gépészmérnök, anyagmérnök, műszaki menedzser, gazdálkodási és menedzsment hallgatót iskoláztunk be duális hallgatóként. 12 online tananyag került kidolgozásra, ipari partnereink segítségével. A projekt keretében gyárlátogatásokat szerveztünk a hallgatók részére, illetve a közös munka könnyebb kialakítása érdekében az egyetemi szakemberek részére, annak érdekében hogy minél inkább iparspecifikus képzést tudjunk kialakítani. A projekt során kialakításra kerül a Duális Képzési Központ, mely az Oktatási Igazgató felügyelete alatt, külön szervezeti egységként végzi munkáját.

A Központ célja, hogy a projekt zárása után is segítse a vállalatokkal és a hallgatókkal való kapcsolattartást és koordinálja a vállalati tanmenetek kialakítását.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 2017-2022 között.

 

 

További információ kérhető:

 

Halmai Nóra Pályázati Irodavezető 

Elérhetőség (25/551-275, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)