A Dunaújvárosi Egyetemen az élsportolók is rugalmasan eltudják végezni tanulmányaikat az egyéni tanrend segítségével.

 

Megéri a DUE-t jelölni első helyen, hiszen a sportolók különleges bánásmódban részesülnek. Számos lehetőség nyílik azok számára, akik sportolói karrierjük mellett szeretnének felsőoktatásban tanulni.

 

Egyéni tanrend

 

A Dunaújvárosi Egyetemnél prioritás, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen a tanulásra. Éppen ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy a sportolói karrier építése mellett is kényelmesen el tudja végezni tanulmányait minden hallgatónk.

A kedvezményes tanulmányi rend keretében - a benyújtott kérelem alapján - a kötelező kurzusokon, órákon való részvétel alól teljes vagy részleges felmentésben részesülhetnek a hallgatók. Tehát csak vizsgákra és tanulmányi követelményekre kell bejárni. A tanrend azoknak a rendkívüli helyzetbe került hallgatóinknak nyújt megoldást, akik nem tudnak rendszeresen részt venni az óráikon.

 

DUE DSE

 

Több egyesület, sportcsapat kapcsolódik a Dunaújvárosi Egyetemhez, hogy sportoló hallgatóinkat és a városi sportoló fiatalokat támogassuk.

Milyen sportcsapataink vannak? Például:

  • Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület
  • Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club
  • DUE DSE Pingpong
  • Dunaújvárosi Egyetem DSE - Villámok (Kosárlabda)
  • DUE-RFT (Floorball)

 

Ösztöndíjak

 

A különböző sportteljesítményekért továbbá többféle ösztöndíjra lehet pályázni a Dunaújvárosi Egyetemen.

 

  1. Sportösztöndíj

A pályázat célja, hogy az egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő sporteredményeket elérő hallgatókat támogassuk elismeréssel, és némi pénzbeli jutalommal. – pályázat alapján elnyerhető, havi rendszerességgel járó juttatás, amelyben az a hallgató részesülhet, aki a tantervi követelményeknek eleget tesz. A pályázat mind a két félévben kerül meghirdetésre.

 

  1. DUE Kiemelt Sportösztöndíj

Azon nappali vagy levelezős munkarendű, alapképzésben tanuló hallgatók pályázhatnak erre az ösztöndíjra, akik eleget tesznek tantervi követelményeiknek, vagy azon túlmutató tevékenységet végeznek.

Kétféle ösztöndíjat különböztetünk meg ezen belül:

  • DUE Kiemelt Sportösztöndíj – DF Vízilabda Egyesület vízilabdázói számára
  • DUE Kiemelt Sportösztöndíj – Más, nem a DF Vízilabda Egyesület keretében sportolók számára

 

Mindkét ösztöndíjról bővebben az alábbi linket tudtok tájékozódni: https://uniduna.hu/hallgatoknak/osztondijak-2

 

Tanulj és sportolj egyszerre nálunk! Válaszd a Dunaújvárosi Egyetemet első helyen!