Közeleg a sorrendmódosítás vége, ezért bemutatunk nektek még egy képzést, amiért érdemes a DUE-t jelölni az első helyen!

 

A Mérnökinformatikus alapképzésünk 7 féléves és csupán 280 pont elegendő a bekerüléshez nappali vagy levelezős képzésre. Önköltséges jelentkezés esetén, a nappali tagozaton 225.000 Ft, levelezőn pedig 220.000 Ft/félév az összege.

Az alapképzések mindegyikére való bejutáshoz szükség van egy emelt szintű érettségi bizonyítványra (ez alól kivételt képez a másoddiplomás jelentkezés). Ha azonban valaki már rendelkezik egy FOSZK képzéses oklevéllel, akkor emelt szintű érettségi nélkül tud bekerülni és a pontszámítás is a hagyományostól eltérő módon zajlik.

 

Amennyiben Mérnökinformatikus alapszakra szeretnél jelentkezni, célszerű matematika és fizika vagy informatika tárgyból emelt szinten érettségizned.

 

Olyan érdekes tárgyakat tanulhatsz többek között ezen a képzésen, mint:

  • Számítógép és hálózati architektúrák
  • Adatbázis kezelés
  • Internet technológiák
  • Mesterséges intelligencia alapjai
  • és Multimédia

 

Mutatunk még pár indokot, miért érdemes a Mérnökinformatikus képzést a Dunaújvárosi Egyetemen választani:

 

  • Szoftvertechnológia szakirány

Itt a hallgatók az alapképzésben elsajátított programozási ismereteiket emelhetik magasabb szintre. Megtanulnak csapatban dolgozni és önállóan feladatrészeket megoldani. Az itt végzettek szert tesznek olyan tudásra, amik segítik a nagyvállalati környezetbe könnyebben beilleszkedni. A képzés nagy része c# és python nyelvek oktatásával történik, mindezek mellet a Java és a Html nyelvekbe is betekintést nyerhetnek a hallgatók. A képzés során számos olyan tárgyat választhatnak szabadon, amelyek érdeklődési körükhöz közelebb állnak, legyen az nagyvállalati rendszerek üzemeltetésével vagy SAP tervezésével kapcsolatos.

  • Rendszer és hálózati mérnök szakirány

Itt a hallgatók az alapképzés során elsajátított tárgyakon túl a hálózatok tervezésével, üzemeltetésével és felügyeletével kapcsolatos információkkal lesznek gazdagabbak. Az itt megszerzett tudás a mindennapjaink része. A képzés során a hallgatók linuxos, vagy windows-os környezetben szereznek tapasztalatot. A különféle routerek és jeltovábbító eszközök működésének és beállításainak segítségével betekintést nyerhetnek úgymond az internet működésébe.

Mindkét szakmában igen gyors az előrelépési lehetőség és a magas bérezés. Mivel mindkét szakma egy rohamosan fejlődő és előremutató iparág, ezért az elkövetkező több tíz évben biztosított a munkahely az itt végzett hallgatók számára.

 

+1 érv:

  • Biztos bejutás a kollégiumba!

Minden felvett hallgatónak a Campus területén található modern, jól felszerelt épületekben, 2, vagy 3 ágyas szobákban biztosítunk helyet. Támogatott képzésre bejutó hallgatóknak az első évben 5500 Ft/hó díj ellenében.

 

Ha többet szeretnél megtudni erről a képzésről, akkor kattints a linkre: https://www.uniduna.hu/mernokinformtks

A 2022-es felvételiről pedig bővebben tájékozódhatsz itt: https://www.uniduna.hu/felveteli-2022

 

Válaszd Te is a Mérnökinformatikus képzést, válaszd a Dunaújvárosi Egyetemet!