Őexcellenciája Rohan Nanayakkara Magyarország Sri Lanka-i tiszteletbeli konzulja utazott a Dunaújvárosi Egyetemre megismerkedni intézményünkkel 2022. május 13-án.

 

A látogatás során őexcellenciája Rohan Nanayakkara és kísérete megismerkedhetett a Dunaújvárosi Egyetem képzéskínálatával, az intézmény nemzetközi fejlesztésének irányaival és eredményeivel, valamint a külföldi hallgatók számára elérhető ösztöndíjprogramokkal. Konzul úr felajánlotta segítségét a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram, és a DUE, mint lehetséges fogadó intézmény népszerűsítése terén.

 

 

A Sri Lanka-i felsőoktatás fejlesztése érdekében Rohan Nanayakkara úr finanszírozóként közreműködik egy új oktatási intézmény megalapításában, mely elsősorban az online oktatási forma alkalmazásával tenné lehetővé a felsőoktatási tanulmányok végzését a szigetországban. Az egyeztetések jó alkalmat adtak arra is, hogy intézményünk online oktatás terén szerzett tapasztalatait és a Paksi Kompetencia és Kutatóközpont fejlesztéseit megoszthassa a látogatókkal.

 

A megbeszélést követően a delegáció tagjai megtekintették az egyetem campusát, a főbb épületek mellett anyagvizsgálati laboratóriumokba is ellátogattak. Konzul úr elismerően nyilatkozott az egyetem infrastruktúrájáról, és biztosította Szabó István L. Nukleáris és Nemzetközi főigazgató urat arról, hogy Magyarország tiszteletbeli konzuljaként minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy minél több Sri Lanka-i fiatal válassza egyetemi tanulmányai megvalósításához Magyarországot, és azon belül a Dunaújvárosi Egyetemet.