Ha elgondolkodtál már azon, hogy szívesen kiutaznál külföldre egyetemi tanulmányaid alatt, akkor a Dunaújvárosi Egyetem a legjobb választás számodra. Cikkünkben megtalálod, milyen ösztöndíjakra pályázhatsz DUE hallgatóként!

 

Minden aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező hallgatónak lehetősége van különböző külföldi ösztöndíjakra pályázni, amellyel nem csak plusz nyelvi ismeretet és szakmai tudást nyerhetnek, de egy életre szóló élménnyel is gazdagodhatnak.

Az Erasmus+ Hallgatói mobilitás program keretein belül lehetőséged van fél/egy évet egy másik külföldi felsőoktatás intézményben tanulni tandíjfizetés terhe nélkül. Olyan tapasztalatra tehetsz szert, mely jelentős előnyhöz juttat majd téged a munkaerőpiacon. Gyakorolhatod az idegen nyelvet, amit eddig csak a tanórákon használtál. Nem utolsó sorban pedig ösztöndíjat kapsz, ami fedezi a kinti szállást és az étkezési költségeidet a kint tartózkodásod alatt.

Ahhoz, hogy Erasmusos hallgató legyél, rendelkezned kell csupán hallgatói jogviszonnyal, angol (vagy a célországod nyelvével) B1 szintű ismeretével és minimum két lezárt félévvel. Végezetül az aktuális pályázati felhívásban megjelölt dokumentumokat a megadott határidőre be kell adnod.

Az országok listáját, ahova van lehetőséged elutazni, az alábbi linken érheted el: https://www.uniduna.hu/en/our-erasmus-partner-universities

Bővebb információk pedig a https://www.uniduna.hu/erasmus-program-az-eu-n-belul oldalon olvashatók!

 

Campus Mundi

A Campus Mundi ösztöndíj az Erasmus+ programnál magasabb ösztöndíjat kínál az elnyerők számára. Azok számára, akik Európán belül, vagy kívül szeretnének tanulni, szakmai gyakorlatot végezni, vagy csak rövid külföldi tanulmányon részt venni diákkonferencián vagy nyári egyetemen, tökéletes választás ez a program.

A Campus Munid ösztöndíjról bővebben a https://uniduna.hu/campus-mundi-program oldalon olvashattok.

 

Képviseld a világ bármelyik táján egyetemünket, válaszd a Dunaújvárosi Egyetemet első helyen!