2022. május 16-án és 17-én kiselőadások mellett kísérletekkel is kápráztatták az előadók az érdeklődőket a klímavédelem nevében a Dunaújvárosi Egyetemen.

 

A hét elején megtelt a Dunaújvárosi Egyetem P01-es terme érdeklődőkkel. A 2 napos előadássorozaton belül több kiselőadást, illetve még több kísérletet is megfigyelhettünk. Minden előadás lényege a klímavédelem, illetve a globális felmelegedés következményei voltak. 

 

 

Hétfőn délelőtt 4 kiselőadást, és azon belül számos kísérletet láthattak a résztvevők.

Először dr. Horváth Miklós intézetigazgató tartott előadást „Szupravezető levitáció és klímabarát közlekedés” címmel, mely végén be is mutatta a hallgatóságnak magát a szupravezető levitáció jelenséget.

 

 

Intézetigazgató urat Kovács-Bokor Éva tudományos segédmunkatárs követte, aki „Az üvegházhatású gázok mérési módszerei” prezentációját adta elő, végül izgalmas kísérletekkel kápráztatta a jelenlévőket.

 

 

Tóth László környezetvédelmi főtanácsos „A légszennyezés hatása a klímaváltozásra” címmel prezentált, végezetül Petrovickijné dr. Angerer Ildikó főiskolai docens zárta a napot „Klímavédelem és környezetvédelem” előadásával és különleges bemutatójával.

 

 

Kedden reggel 5 kiselőadást hallhattunk.

Dr. Horváth Miklós intézetigazgató „Az ókori gőzgéptől a Stirling motorig” előadását és találó bemutatóját figyelhette meg a közönség.

 

 

Dr. Kiss Endre főiskolai tanár „A klímaváltozás és energetikai vonzatai” címmel adta elő prezentációját.

 

 

Kis szünetet követően Petrovickijné dr. Angerer Ildikó főiskolai docens, Tóth László környezetvédelmi főtanácsos és Szántó Krisztina környezetvédelmi ügyintéző zárták a napot. Előadásuk címei: „A légszennyező anyagok hatása a klímaváltozásra Dunaújvárosban” / „Klímavédelem a háztartásokban” és „Klímavédelem a települési önkormányzatoknál”.

 

 

Az előadás sorozat a KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretein belül valósulhatott meg.

Előadóinknak és résztvevőinknek köszönjük a megjelenést!