A Dunaújvárosi Egyetem hallgatói részére a 2022/2023-as tanévben is, a tanév első és második félévében is rendelkezésre áll az a lehetőség, hogy az ERASMUS+ program keretében egy (vagy két) féléven át az európai partner felsőoktatási intézmények egyikében folytassanak tanulmányokat.

 

A nyertes pályázók tandíjmentesen tanulhatnak a fogadó intézményben, valamint ösztöndíjban részesülnek a külföldi tanulmányok időtartamára, melynek rendeltetése, hogy fedezze a kint tartózkodás költségeinek (szállásköltség, a külföldi megélhetési költség és utazási költség) jelentős részét.

Az ERASMUS+ programról, a programban való részvétel feltételeiről, partnerintézményeinkről, valamint a jelentkezés módjáról részletes tájékoztatót olvashatnak az alábbi linken az egyetem honlapján:

 

Az ERASMUS+DUE Facebook-oldalon:

 

A Nemzeti Iroda, a Tempus Közalapítvány honlapján:

 

A 2022/2023-as tanév első félévére vonatkozó pályázatok leadási határideje: 2022. április 1.

 

Amennyiben nem külföldi tanulmányi célú hallgatói mobilitásban, hanem ösztöndíjjal támogatott Erasmus+ külföldi szakmai gyakorlati mobilitás megvalósításában gondolkodtok, arra is van lehetőség. A szakmai gyakorlat teljesítésére a program nemcsak a szorgalmi időszakban, hanem a tanév tavaszi félévének végét követően, a nyári szünetben is biztosít lehetőséget. Az ezzel kapcsolatban felmerülő kérdéseiteket is örömmel várjuk az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen,
  • az ERASMUS+DUE Facebook-oldalon,
  • személyesen a Nemzetközi Irodában (A épület, Könyvtár).