Magadénak érzed a műszaki és a gazdasági folyamatokat? Vacillálsz, hogy legyél egy jól kereső kreatív mérnök, vagy esetleg egy elegáns és sikeres közgazdász? Mi tudjuk a jó döntést, legyél mindkettő! Válaszd a műszaki menedzser képzést a DUE-n!

A szak célja olyan műszaki menedzserek képzése, akik megfelelő természettudományi, műszaki tudományi, gazdálkodási és szervezéstudományi ismeretekkel rendelkeznek a termékek és szolgáltatások anyagi, informatikai, pénzügyi és humán folyamatai integrált megoldásához, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel a képzés második ciklusban történő folytatásához.

A műszaki menedzser műszaki és gazdasági jellegű tanulmányai alapján képes a műszaki, technikai, technológiai és a gazdasági, pénzügyi folyamatokat is megérteni, a műszaki végzettségűek alkotóképessége mellett rendelkezik a gazdasági elemzés, mérlegelés képességével is.

Ha ezt az alapszakot végzed, akkor gazdálkodási mérnöki végzettséget szerzel, de természetesen itt is, mint szinte minden alapképzésen, elérhetőek különböző specializációk.

A képzés során specializációt kell választani, mely ezen szak esetében a logisztika vagy a minőségirányítás lehet.

7 féléves, lehetőség van nappali és levelező tagozatra is. Az államilag támogatott képzésre 320 pont szükséges, 280 pont elérésével pedig önköltséges formában van lehetőség jelentkezni, melynek költsége 210 000 Ft félévente.

Az alapképzések mindegyikére való bekerüléshez szükség van egy emelt szintű érettségi bizonyítványra (ez alól kivételt képez a másoddiplomás jelentkezés). Ha azonban valaki már rendelkezik egy releváns FOSZK képzéses oklevéllel, akkor emelt szintű érettségi nélkül tud bekerülni és ez esetben a pontszámítás is a hagyományostól eltérő módon zajlik.

Érts jobban egy vállalat gazdálkodásához, mint egy mérnök, ugyanakkor tudj több mindent a műszaki oldaláról, mint egy pusztán gazdasági végzettségű vezető.

Legyél Te is műszaki menedzser! Felvételizz hozzánk!