„Közeleg a vizsgaidőszak, emiatt lehetséges, hogy te is kissé feszülten nézed a kedvenc sorozataidat, filmjeidet. Ilyenkor minden halogató elkezd azon gondolkodni, hogy talán ideje lenne belekezdeni a tanulásba, majd a Netflix jellegzetes hangját kísérve elindítja a következő sorozat első évadát.

Nehéz hideg fejjel készülnöd egy olyan vizsgára, ami pár napon belül lesz esedékes. Ha bejártál az órákra, még könnyebb dolgod van, azonban, ha még ennyit sem tettél meg, akkor valószínűleg úgy érzed, kicsúszott a kezedből az irányítás. Ebben az esetben mély levegőt kell venni, higgadtnak kell maradni.

 

Mit tegyél, ha már közel a végzet? 

  1. Tervezz

Kérdezd meg az évfolyamtársaidat, mik a követelmények, mi az, ami valószínűleg szerepelni fog a vizsgában. Ezek után szerezz jegyzetet, ha nincs. Keresd meg, hol érhető el a szakirodalom. Ezekkel már minden rendelkezésedre áll a tanuláshoz, már csak a lényegre fókuszálva kell óráról órára haladnod.

 

  1. Aludd ki magad

A legrosszabb, amit tehetsz, hogy egész éjszaka fennmaradsz és magolsz. Nincs semmi értelme. Fáradtan még azt a kevés információt is elfelejted, amit sikerült megtanulnod.

 

  1. Tarts szüneteket

Nem fogod tudni egy óra alatt megtanulni a teljes félév tananyagát. Szükséged van a pihenésre ahhoz, hogy rendszerezni tudd azokat az információkat, amelyeket olvastál.

 

  1. Ne felejts el enni

Éhesen biztos lehetsz abban, hogy nem fogsz tudni úgy haladni a készüléssel, ahogy szeretnél. Emiatt fontos, hogy minél egészségesebben egyél stresszhelyzetben is.

 

  1. Maradj pozitív

Bármennyire is lehetetlennek tűnik a feladat, nem az. Van esélyed arra, hogy a semmiből is kihozz valamit, ami akár egy jobb jegy eléréséhez is elég lehet. Még így sem feltétlen csak a kettes lehetséges, bár az sem rossz teljesítmény, ha csak a bukás elkerülése a cél.”

 

Forrás: Unilife.hu