Nemzetközi ösztöndíjprogram egyetemisták számára, határon túl is magyar nyelvű képzési lehetőség!

A CEEPUS ösztöndíj igen sokrétű pályázati és képzési formát foglal magában. A hallgatók számára lehetőséget nyújt tanulmányi részképzés, kutatás, nyári egyetem és kirándulás formájában is Közép-Kelet-Európában és a Nyugat-Balkáni térségben.

A felsőoktatásban tanuló hallgatók részére létrehozott nemzetközi tematikus együttműködéseknek köszönhetően, akár egyetemek közötti megállapodás nélkül is lehetséges a kiutazás egy választott intézménybe.

Az alábbi országok elérhetőek a program keretein belül: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Mindemellett lehetőség nyílik nyári egyetemi programokra is jelentkezni a támogatást nyert CEEPUS hálózatok valamelyik intézményében. Nagyon sokféle szakterületen kínálkoznak együttműködések (lásd lentebb a linkben).

A járványhelyzetre való tekintettel sok egyetem viszont kiutazás nélkül biztosít csak lehetőséget a hallgatók számára. Hibrid, azaz részben online oktatási formát jelenleg Csehország, Horvátország, Lengyelország és Montenegró biztosít, mindemellett szerbiai kurzusokban is részt lehet venni hibrid formában.

A CEEPUS hálózatok kivételesen népszerűek Magyarországon. Immáron nyolcadik alkalommal vehette át az ezzel járó Miniszteri Díjat. A Tempus Közalapítvány tájékoztatása szerint a 2020/2021-es tanévben 30 magyar felsőoktatási intézmény 136 tanszéke kapcsolódott be a Közép-Európai Felsőoktatási Csereprogramba.

További információkért keresse fel a www.ceepus.info oldalt.

Forrás: www.tka.hu

Mindenkit bátorítunk, hogy vegyen részt ezen a kivételes lehetőségen!