2021. szeptember 24-én került megrendezésre az országos rendezvény a Dunaújvárosi Egyetem campusán!

 

Az egyetem intézetei – a Műszaki, a Társadalomtudományi, az Informatikai, valamint a Tanárképző Központ is - sok érdekes előadással, témával készültek a szeptemberi eseményre, amely este hat órától vette kezdetét. Az élőben megtekinthető programok mellett a műszaki és az informatikai intézet az online térben is várta az érdeklődőket. Közel 180 ember vett részt a rendezvényen, a kicsiktől egészen a nagyokig.

 

A Műszaki Intézet programjait az Egyetem „M1”, „M2”, „C” és „P” jelű épületeiben lehetett megtekinteni. Olyan érdekes előadások szemtanúi lehettünk, mint „Az új űrkorszak jelene és jövője egy magyar űripari cég szemszögéből”, „Atomerőművi hegesztéseknél használt hegesztőrobot és hegesztőszimulátor bemutatója”, „Mikro áramkörök szerkezetének bemutatása”, „Szivárvány a kémcsőben”, vagy a „Lávalámpa egyszerűen” című program.

 

Az Informatikai Intézetben a látogatók LEGO robotokkal ügyességi feladatokat oldhattak meg, az elektronikus tanagyagok laborjának keretein belül megtekinthettek néhányat a Dunaújvárosi Egyetem által készített elektronikus előadásokból, illetve bővebb információkkal gazdagodhattak az elektronikus aláírás állampolgári alkalmazási lehetőségeiről. Online számos további programot, előadást látogathattak az érdeklődők, többek között a „Drónok világa”, az „Elektromobilitás” és e-kereskedelem témában.

 

 

A Társadalomtudományi Intézetnél fókuszba kerültek a mobiltelefonos fotózás sajátosságai és virtualitás szerepe az oktatásban. Mindezek mellett a látogatók a DUE TV stúdiójában egy humoros és izgalmas vetélkedő keretein belül ismerkedhettek meg a média világával. Az érdeklődőknek lehetőségük volt egy interaktív túrán részt venni, mely a DUE campusának területét mutatta be. Megismerhették az Egyetemi épületeket, telefonok segítségével érdekes fejtörők megoldásával juthattak el a végső feladatig.

 

A Tanárképző Központ szervezésében bemutatásra kerültek Dunaújváros oktatástörténeti szakaszai. A „Taneszközök egykor és ma – a palatáblától az interaktív tábláig” című előadás során a résztvevők átfogó képet kaphattak az oktatásban használt eszközök innovatív fejlődéséről. Ezeken felül új ismeretekkel gazdagodhattak a közösségépítés pedagógiai lehetőségeiről az online térben, valamint a VR eszközök lehetőségeiről az oktatásban.

 

Reméljük mindenki jól érezte magát!

 

 

A Dunaújvárosi Egyetem eseménye, a Tématerületi Kiválóság Program 2020 Nemzeti Kihívások alprogram keretében a 2020-4.1.1-TKP2020 azonosító számú „Roncsolásmentes folyamatkövetés tématerület” című projekttámogatásával jött létre.