A pótfelvételi időszakban két jó döntést kell meghoznod. Egy népszerű képzést és egy kiváló intézményt kell választanod. Mi megmutatjuk, hogy melyik az!  

A Dunaújvárosi Egyetem Oktatási és Általános Rektorhelyettesét, Dr. Rajcsányi-Molnár Mónikát kérdeztük a pótfelvételi eljárásról, hogy a DUE milyen informatikai képzéseket indít. Megtudtuk, hogy a FOSZK képzések tekintetében gazdaságinformatikus és mérnökinformatikus szakokra is lehet jelentkezni.  Akik ezeket a képzéseket elvégzik, gyakorlatilag egyeneságon juthatnak be az alapképzésre emelt szintű érettségi nélkül is.

Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) pedig ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket. A szak sikeres elvégzése esetén oklevelet kapnak a hallgatók és a kimenetelnél a pluszpontok mellett nem szükséges a nyelvvizsga.

A képzés alatt olyan tantárgyakba nyerhettek betekintést, mint például az adatbáziskezelés, programozás, webkezelés, vagy éppen a rendszerinformatika alapjai. A szak sikeres elvégzése után az alapképzésre való jelentkezés esetén az itt elvégzett tárgyak beszámításra kerülnek. Ezen végzettséggel pedig számos karrierlehetőség áll rendelkezésetekre, így például a rendszergazda, az informatikus és kommunikációs rendszereket kezelő technikus vagy éppen a számítógéphálózat- és rendszertechnikus.

Ne felejts el jelentkezni a pótfelvételi időszakban! Jelöld meg a Dunaújvárosi Egyetemet!

Nézd meg videónkat és tudj meg többet az egyetemről: https://www.youtube.com/watch?v=nacG9tsd53k