Jelentkezz a Dunaújvárosi Egyetemre a pótfelvételi során és válassz egy izgalmas szakmát!

A Televíziós műsorkészítő felsőoktatási képzés célja olyan szakemberek képzése, akik műsorvezetői, riporteri, publicisztikai, rendezői, operatőri ismereteik és fejlett kommunikációs képességeik, valamint a mozgóképek kifejező eszközeinek ismerete birtokában felkészültek televíziós műfajokban, televíziós szakemberekkel együttműködésben műsorok készítésében részt venni; részben előre nem látott feltételek melletti technikai feladatokat megoldani. Továbbá olyan szakemberek képzése, akik a televíziós műsorkészítés valamennyi részegységében asszisztensi feladatkörök ellátására képesek, akik elméleti és gyakorlati alapismeretekkel rendelkeznek a tradicionális, valamint a kortárs képalakítás és képalkotás terén, és képesek a vizuális nyelvben rejlő kifejezési lehetőségek felhasználására.

A Felsőoktatási Szakképzés (röviden: FOSZK) egy olyan két éves képzés, melyhez csupán 240 pontot kell elérned a felvételin bármelyik tárgyból. Nem kell a bekerüléshez sem nyelvvizsga, sem emelt szintű érettségi és a képzések államilag támogatottak. Ha elvégzed a képzést, akkor egyeneságon kerülhetsz át EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI NÉLKÜL az kommunikációs alapképzésre.

A hallgatói szolgáltatások (például ösztöndíjak) természetesen ugyanúgy elérhetők a FOSZK képzésben résztvevők számára, mint az alapképzések hallgatói számára.

Azoknak tudjuk ajánlani ezt a képzést, akik szeretik a média világát, de inkább a kamera mögött, s nem a reflektorfényben tudják magukat elképzelni. Szeretnék tudásukkal a filmek és videók elkészülését segíteni és kontrollálni.

A képzésről megtudhattok többet a linkre kattintva: http://uniduna.hu/index.php/televizios-musorkeszito

Miért a FOSZK? Ha nincs emelt szintű érettségid vagy nem értél el elég pontot az alapképzéshez, de érdekel ez a szak, akkor ez a számodra megfelelő döntés. Az elvégzése után dönthetsz úgy, hogy elkezded a diplomás képzést, mely esetében a bekerüléshez a FOSZK végzettség mellett továbbra sincs szükség emelt szintű érettségire.

Tudunk mondani még egy indokot a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Itt minimum ponthatárokkal, az országos átlag alatt lehet bekerülni képzéseinkre!

Miért a média terület?

Ha a média világában képzeled el magad, akkor két képzés is elérhető számodra nálunk, ezek pedig a Kommunikáció és médiatudomány alapképzés és a Televíziós műsorkészítő felsőoktatási szakképzés.

Ha a Dunaújvárosi Egyetemet választod, olyan egyedülálló lehetőségeket használhatsz ki, mint:

  • Magyarország legnagyobbés hamarosan a legmodernebb technikát használó, egyetemi, TV stúdiójában tanulhatsz. Interaktív és gyakorlatias a képzés.
  • Szabadon alkothatszés kipróbálhatod magad számos területen, megismerheted a média, a filmezés és a televíziózás világát. Ébreszd fel nálunk, a benned szunnyadó grafikust, riportert, fotóst!
  • Számunkra fontos a tehetséged kibontakoztatása.Szervezünk a hallgatóknak kisfilm fesztivált, részt vehetsz az egyetemi promóciós filmek és plakátok készítésében, valamint az egyetemi rendezvények installációinak a kialakításában és a rendezvények szervezésében.
  • Egyedülálló tudás– Olyan szakirányokból választhatsz nálunk, mint az üzleti kommunikáció, rendezvényszervezés, vagy a médiainformatika.
  • Családias, támogató légkörben tanulhatsz, kis létszámú kurzusaink vannak, ahol mindenkit név szerint ismersz majd.
  • Pillanatok alatt elvegyülhetsz a nálunk tanuló számos külföldi hallgatóval, ha felveszed valamelyik tárgyat angolul, így itthon is nemzetközi kapcsolatokat építhetsz.

 

Ne feledd, válaszd a Dunaújvárosi Egyetem képzését a pótfelvételi során!