A pótfelvételi időszakban azoknak van lehetősége jelentkezni, akik esetleg lemaradtak az általános felvételiről, vagy nem kerültek be. Mutatjuk, miért válaszd a Dunaújvárosi Egyetemet!

 

Az Anyagmérnöki képzés célja, olyan anyagmérnökök képzése, akik alkalmasak a fémek, polimerek és kerámiák, valamint a korszerű összetett anyagi rendszerek, azaz kompozitokban zajló folyamatok értelmezésére és irányítására. Továbbá az anyagtulajdonságok különböző technológiák során történő megváltoztatására, az anyagok szerkezetének és tulajdonságainak vizsgálatára, az anyag előállítási technológiai folyamatainak rendszerszemléletű irányítására és szervezésére, valamint ezen technológiákkal előállított anyagok minőségének biztosítására, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés mesterszintű (MSc) folytatásához.

 

A képzés 7 féléves, van lehetőség nappali és levelező tagozaton is elvégezni. Az állami ösztöndíjas képzéshez 280 pont szükséges, csak úgy, mint az önköltséges képzéshez, melynek összege 300 000 Ft félévente.

 

Az alapképzésbe való bekerüléshez minimum egy emelt szintű érettségire van szükség. A beszámításra kerülő érettségi vizsgatárgyak lehetnek: matematika és biológia vagy fizika vagy informatika vagy kémia vagy egy ágazati szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgy vagy egy szakmai előkészítő vizsgatárgy.

 

A tantervbe beépítésre kerültek atomerőmű specifikus tantárgyak, melyek elsajátítása előnyt jelenthet az egyik legnagyobb partnerünkhöz, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-hez való bekerülésnél is.

 

Ha Téged is érdekel ez a terület és többet szeretnél megtudni a képzésről, akkor ezen a linken megtalálsz minden fontos információt: http://uniduna.hu/index.php/anyagmernoki

 

Tudunk mondani még egy indokot a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Itt minimum ponthatárokkal, az országos átlag alatt lehet bekerülni képzéseinkre!

 

Miért a műszaki terület?

A műszaki területen a következő képzések közül választhatsz: Anyagmérnöki alapképzés, Gépészmérnöki alapképzés, Műszaki (gépészeti specializáció) felsőoktatási szakképzés, Gépészmérnök mesterképzés.

 

A műszaki terület egyedülálló lehetőségei a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki.A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz.
  • A DPR kutatásszerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál.
  • Fejlett infrastruktúra. Országosan elismert és ritka laborokkal rendelkezik a Műszaki Intézetünk, ahol a gyakorlati tudás megszerzése nem kérdés.
  • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
  • 50 000 Ft/hó plusz ösztöndíjat kapnak az alapösztöndíjon felül az államilag támogatott szakra járó nappalis anyagmérnök hallgatóink.
  • Mester-, és szakmérnöki képzésekenhelyben tudnak továbbtanulni alapszakot végzett hallgatóink.

 

Pótfelvételizz a Dunaújvárosi Egyetemen és tapasztald meg mindezt magad is! Vár a DUE!