Karrier lehetőséget kínál a Paks II.! - Instruktor leszek a Paks II.-nél! 

A két új atomerőművi blokk építése korunk legnagyobb hazai beruházása. A Paks II. Zrt. az engedélyezési szakaszból hamarosan a létesítési ciklusba lép, amely az üzemeltetésre való felkészülés ideje is egyben. A Paks II. Zrt.-nek meg kell felelnie az üzemeltető személyzetre vonatkozó előírásoknak, amelyek szerint a Társaság felelős a megfelelő szintű képzettséggel és a szükséges engedéllyel rendelkező üzemeltető személyzet rendelkezésre állásáért, így Társaságunk felkészül az új kollégák toborzására. 

Az üzemeltető személyzetet a szakterület-instruktorok fogják kiképezni. 

Feladatuk lesz a technológiai személyzet – üzemeltetők, műszaki támogatók, karbantartók – felkészítése, „betanítása”. A szakterület-instruktorok fogják az elméleti képzéseket tartani, míg a gyakorlati képzést az orosz fővállalkozó. A blokkok átadását követően az instruktorok megszervezik és végrehajtják a szinten tartó képzéseket, a műszaki változásokból adódó átképzéseket és természetesen az új kollégák szakmai betanító képzését. A feladatkörhöz tartozik a képzési dokumentumok, tananyagok, módszerek és eszközök fejlesztése, ellenőrzése, lektorálása és ciklikus felülvizsgálata is. Valamint felelősségük kiterjed még a szakterületükhöz tartozó vizsgák szakmai előkészítésére és kiértékelésére is.

A program menete

2022-2023 folyamán több tucat szakterület-instruktor felvételét tervezi a Paks II. Zrt., akik betanuló szakterületi instruktorként több hónapos tanulással kezdik meg munkájukat.

A szakterület-instruktor képzés két fő részből áll:

•    előképzés

o    nukleáris és szakmai alapismeretek megszerzése a VVER-440 blokkok bázisán,
o    időtartama maximum 18 hónap,
o    MVM Paksi Atomerőmű Zrt. képzési rendszerében,

•    szakmai betanító képzés

o    az új blokkok (VVER-1200) nukleáris és szakmai ismereteinek elsajátítása,
o    az oroszországi betanulás várható időtartama munkakörtől függően 6-10 hónap, helyszíne Szentpétervár és Szosznovij Bor (Oroszország), a Paks II. referencia atomerőműve.

 

Hogyan jelentkezhet?

A beérkezett pályázati anyagokat folyamatosan értékeljük, a jelentkezőkkel pedig a kiválasztási folyamat indulását követően, 2021 szeptemberétől vesszük fel a kapcsolatot.

Várjuk jelentkezését, ha megfelel pályázati kiírásunknak, úgy érzi, jó érzéke van hozzá, hogy tudását másoknak átadja és szívesen tanul, képezi magát, akár külföldön is!

További részletek és jelentkezés a paks2.hu karrieroldalán.