Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Egyetem az elmúlt években jelentősen nyitott az energia szektor magyar és nemzetközi szereplői irányába.

A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló gépparkkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik. A fejlesztéshez szorosan kapcsolódik, hogy mérnök hallgatóink tanmenetében atomerőmű üzemeltetési tantárgyak kerülnek beépítésre, így nálunk egyedülálló tudást szerezhetsz. A jövőben a Dunaújvárosi Egyetem lesz a magyar nukleáris képzésért felelős felsőoktatási intézmény.

A magas szintű tudás mellett a legkorszerűbb anyagvizsgálati berendezések segítségével a gyakorlatban is mindent megtudsz a fémek és ötvözeteik, kerámiák, kompozitanyagok, polimerek világáról. Ez bizonyítja azt is Egy korábbi DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-kal keresnek többet az országos átlagnál. 

Ha hozzánk jelentkezel gépészmérnök, anyagmérnök, műszaki [gépészeti specializáció], műszaki menedzser szakra, akkor egyedülálló lehetőségek előtt állsz. A felsorolt fejlesztéseken kívül jelentkezni tudsz akár a Paks II. Akadémia és a DUE közös képzéseire.

A képzést elvégző szakemberek magas szintű tudás birtokában pályázhatnak az atomerőművi üzemeltetés területén betölthető állásokra. A szakirányú továbbképzés két féléve alatt a gyakorlatban kiválóan hasznosítható tudást kapnak az energiaipar ezen szegmenséből: alapszintű ismeretekkel gazdagodhatnak az atomerőmű technológiai folyamatairól, az üzemeltetés folyamatáról, a nukleáris biztonság alapjairól, az atomerőmű biztonságos működéséről. Mindezzel megalapozhatják jövőjüket egy olyan iparágban, amely a következő évtizedekben kiemelt szerepet tölt be úgy a hazai, mint a nemzetközi szektorban. 

Alapozd meg a jövődet, ne hagyjd ki ezt az egyedülálló lehetőséget! Első helyen a Dunaújvárosi Egyetem!