„A járvány okozta veszélyhelyzet miatt a felsőoktatási felvételi eljárást is érintő intézkedésről hozott döntést a kormány: idén ismét adható meghatározott résznyelvvizsgáért többletpont.

A tavalyi évhez hasonlóan a 2021-es általános felsőoktatási felvételi eljárásban (illetve majd az esetleges pótfelvételi eljárásban) ismét adható többletpont a legalább B2 (középfokú), önmagában lévő írásbeli vagy szóbeli részvizsgáért.

Ha valakinek csak az írásbeli nyelvvizsgája van meg, akkor

  • középfokú (B2) írásbeli nyelvvizsga estén 28 többletpontra,
  • felsőfokú (C1) írásbeli nyelvvizsga esetén 40 többletpontra jogosult.

Ha valakinek csak a szóbeli nyelvvizsgája van meg, akkor

  • középfokú (B2) szóbeli nyelvvizsga esetén 14 többletpontra,
  • felsőfokú (C1) szóbeli nyelvvizsga esetén 20 többletpontra jogosult.

A módosítást az Oktatási Hivatal automatikusan átvezeti, és az érintett jelentkezők hamarosan már a javított pontszámukat láthatják az E-felvételiben.

Aki korábban amiatt nem töltötte fel a bizonyítványát vagy adta meg annak adatait, mert csak a szóbeli/írásbeli résszel rendelkezett, a július 8-i dokumentumpótlási határidőig tudja ezt pótolni:

  • január 1. után szerzett nyelvvizsga esetében az E-felvételi Közhiteles nyilvántartásokból származó információk menüpontjában adja meg a nyelvvizsgája adatait,
  • január 1. előtt szerzett nyelvvizsga esetében pedig a Dokumentumok menüpontban töltse fel a bizonyítványát (Új dokumentum csatolása).”

Forrás: https://www.felvi.hu/felveteli/jelentkezes/aktualis/resznyelvvizsga_tobbletpont_21A