Jelöld a DUE-t az első helyen és tanulj nálunk akár egyéni tanrendben vagy legyél ösztöndíjas!

A Dunaújvárosi Egyetemet megéri az első helyen jelölni, hiszen nálunk a sportolók különleges bánásmódban részesülnek. Számos lehetőség nyílik azok számára, akik sportolói karrierjük mellett szeretnének felsőoktatásban is tanulni.

 

Egyéni tanrend

A Dunaújvárosi Egyetemnél prioritás, hogy mindenkinek egyenlő esélye legyen a tanulásra. Éppen ezért megteszünk mindent annak érdekében, hogy a sportolói karrier építése mellett is kényelmesen el tudja végezni tanulmányait minden hallgatónk.

A kedvezményes tanulmányi rend keretében - a benyújtott kérelem alapján - a kötelező kurzusokon, órákon való részvétel alól teljes vagy részleges felmentésben részesülhetnek a hallgatók. Tehát csak vizsgákra és tanulmányi követelményekre kell bejárni. A tanrend azoknak a rendkívüli helyzetbe került hallgatóinknak nyújt megoldást, akik nem tudnak rendszeresen részt venni az óráikon.

 

DUE DSE

Több egyesület, sportcsapat kapcsolódik a Dunaújvárosi Egyetemhez, hogy sportoló hallgatóinkat és a városi sportoló fiatalokat támogassuk!

Milyen sportcsapataink vannak? Például:

  • Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület
  • Dunaferr DUE Dutrade Futsal Club
  • DUE DSE Pingpong
  • Dunaújvárosi Egyetem DSE - Villámok (Kosárlabda)
  • DUE-RFT (Floorball)

 

Ösztöndíjak

A különböző sportteljesítményekért továbbá különféle ösztöndíjakra lehet pályázni a Dunaújvárosi Egyetemen. Ezek közül egyet előző cikkünkben már bemutattunk (Sikeresen végezted középfokú tanulmányaid? Legyél DUE-s, legyél ösztöndíjas!):

  1. Sportösztöndíj

A pályázat célja, hogy az egyetemi tanulmányaik mellett kiemelkedő sporteredményeket elérő hallgatókat támogassuk elismeréssel, és némi pénzbeli jutalommal. – pályázat alapján elnyerhető, havi rendszerességű juttatás, amelyben az a hallgató részesülhet, aki a tantervi követelményeknek eleget tesz. A pályázat mind a két félévben kerül meghirdetésre.

 

  1. DUE Kiemelt Sportösztöndíj

Ezen kívül vannak úgynevezett kiemelt sportösztöndíjak, mely pályázat alapján elnyerhető, havi rendszerességű juttatás, amelyben az a hallgató részesülhet, aki teljes idejű (nappali és levelezős munkarendű) alapképzésben tanul, a tantervi követelményeknek eleget tesz és aki a tantervi követelményeken túlmutató tevékenységet végez.

Kétféle kiemelt sportösztöndíj van a Dunaújvárosi Egyetemen, melyek a következők:

  • DUE Kiemelt Sportösztöndíj - DF Vízilabda Egyesület vízilabdázói számára
  • DUE Kiemelt Sportösztöndíj - Más, nem a DF Vízilabda Egyesület keretében sportolók számára

Mindkét ösztöndíjról bővebben lehet tájékozódni a https://uniduna.hu/hallgatoknak/osztondijak-2 linken keresztül.

 

Jelöld a Dunaújvárosi Egyetemet az első helyen és tanulj a sportolói karriered mellett, mi segítünk!