Elismerő oklevelet és ajándékokat vehettek át 2021. május 12-én a Dunaújvárosi Egyetem csapatának tagjai, akik sikerrel szerepeltek a Roszatom angol nyelvű online feladatmegoldó versenyében. A Roszatom rendezvényét partnerként az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt.  támogatta.

Első alkalommal rendezték meg 2021. április 29-30-án a Hackatom Hungary elnevezésű orosz-magyar online feladatmegoldó versenyt, amelynek során a Dunaújvárosi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem képviseletében 24 csapat versengett. A Dunaújvárosi Egyetem öttagú csapattal vett részt a megmérettetésen, amelynek tagja volt Koroknai László, Abdulrazzak Alsssouki, Gulyás József, Franek Nikolett és Papp István Norbert.

Dr. Horváth Miklós a Dunaújvárosi Egyetem Műszaki Intézetének igazgatója a versenyen részt vett hallgatók társaságában fogadta az egyetem M épületében a versenyt szervező Roszatom Közép-Európai Regionális Központ képviselőjét, Kóti Lóránt PR-menedzsert, aki elismerő okleveleket és  ajándékokat adott át a dunaújvárosi csapat tagjainak. Intézetigazgató Úr elmondta: nagy öröm számára, hogy a Dunaújvárosi Egyetem erős mezőnyben dicséretesen helyt állt. Több intézmény csapatát megelőzve az Egyetem hallgatói a 12. helyen végeztek. A dunaújvárosi csapat több szempontból is különleges volt, hiszen a magyarok mellett egy külföldi hallgató is csapat tagja volt.  

Kóti Lóránt PR-menedzser köszöntőjében elmondta: az online feladatmegoldó verseny célja az volt, hogy a hallgatókhoz közelebb hozzák az atomenergetikát, amelyre a megoldandó feladatok mellett jó lehetőséget teremtett, hogy a rendezvény első napján öt nukleáris szakirányú képzést adó orosz egyetem – a moszkvai MEPhI, az MPEI, a Szentpétervári Nagy Péter Műszaki Egyetem, valamint a Tomszki és a Jekatyerinburgi Műszaki Egyetem tanárainak előadásait hallgathatták meg a versenyzők.  A Roszatom képviselője úgy gondolja, hogy a Dunaújvárosi Egyetem a nukleáris fejlesztési szakiránynak köszönhetően a jövőben is kiválóan szerepel majd a hasonló megmérettetéseken.

A Roszatom képviselője a nyeremények átadását követően közös vállalatlátogatásra invitálta a versenyzőket a Paksi Atomerőműbe, amelyet a Roszatom partnereként az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. ajánlott fel.  

Hallgatóinknak gratulálunk a sikeres szerepléshez!