Forrás: Felvi.hu

„Az általános szabály, hogy minden eredményünket, amiből pontot szeretnénk számíttatni, a megfelelő dokumentummal (bizonyítvány, oklevél stb.) igazolnunk kell. Ám ez alól van néhány kivétel.

A pontszámításhoz, az egyes többletpontok jóváírásához szükséges eredményeket igazoló dokumentumokat a jelentkezőnek fel kell töltenie az E-felvételibe. Egy-egy bizonyítvány, oklevél hiánya azt eredményezheti, hogy az eredményünket nem tudják figyelembe venni a pontszámításkor, nem kapjuk meg az érte járó pontokat.

Van azonban néhány kivétel az általános szabály alól, azaz egyes bizonyítványokat, okleveleket nem kell feltölteni az E-felvételiben – az ezekben szereplő szükséges eredményeket az Oktatási Hivatal elektronikusan átveszi a megfelelő közhiteles nyilvántartásból.

A közhiteles nyilvántartásokból átvett adatokat, információkat az e-ügyintézés keretében folyamatosan nyomon követhetik a jelentkezők: az E-felvételi „Közhiteles nyilvántartásokból származó információk” menüpontjában. Amennyiben eltérést vagy hiány tapasztalnak, a javítást, kiegészítést a megfelelő dokumentum feltöltésével kérhetik.”