A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS), a győri Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete (SZESE), a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) közös szervezésében rendezik meg idén májusban az első hivatalos Országos Egyetemi E-sport Kupát.

Forrás: szeseesport.hu, Facebook esemény

 

A legnépszerűbb kompetitív játékok töretlen népszerűségnek örvendenek a magyar egyetemi hallgatók körében, így a MEFS-SZESE-HUNESZ-HÖOK közös szervezésében a hazai egyetemi E-sport fanatikusok 2021 tavaszán izgalmas és egyedülálló Országos Egyetemi E-sport Kupa keretében mérhetik össze tudásukat az online térben FIFA21-ben és League of Legendsben.

 

A verseny célja a pandémia idején a közösségépítés, új és fenntartható versenysorozat kiépítése, egyetemi szintű e-sport csapatok létrehozása, motiválása és végül, de nem utolsó sorban az e-sport népszerűsítése az egyetemista korosztály körében.

 

A versenyen az adott egyetemen hallgatói jogviszonnyal rendelkező felsőoktatási hallgatók képviselhetik intézményüket. Regionális selejtezők keretében (kelet, nyugat, Budapest) megrendezett platformonkénti FIFA 21 (Xbox, Ps4) és League of Legends selejtezőtornát követően FIFA 21-ben a régió két-két legjobb játékosa, League of Legends játékban pedig az adott régió legjobb csapatai jutnak be az országos döntőbe. A régiós selejtezők döntőit és az országos döntőket élőben közvetíti a verseny médiapartnere az Esport1.

 

Nevezési határidő:

2021.05.07. – Nyugati Selejtezők esetén

2021.05.14. – Keleti Selejtezők esetén

2021.05.21. – Budapesti Selejtezők esetén

 

Regionális selejtezők időpontja:

  • május 8. - FIFA 21 (Nyugat)
  • május 9. - League of Legends (Nyugat)
  • május 15. - FIFA 21 (Kelet)
  • május 16. - League of Legends (Kelet)
  • május 22. - FIFA 21 (Budpest)
  • május 23. - League of Legends (Budapest)
  • országos döntők időpontja:
  • május 29. - FIFA 21
  • május 30. - League of Legends

 

Küzdj az értékes nyereményekért és kövesd a regionális selejtezőket és az országos döntőket melyeket élőben közvetít a rendezvény médiapartnere, az Esport1.

 

További információk IDE és IDE kattintva érhetőek el.

 

Sikeres nevezést kívánunk!

 

 

A Dunaújvárosi Egyetemen, a sportkommunikáció támogatója az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 "A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen" projekt.