Újabb cikksorozatunk veszi kezdetét a sorrendmódosítási időszakban, ezúttal ugyanis az alapképzéseket fogjuk bemutatni nektek, melynek első tagja az Anyagmérnöki szak!

Ezen alapképzésünk 7 féléves és csupán 280 pont elegendő az állami tagozatra való bekerüléshez. Van lehetőség nappali és levelezős képzésre is bekerülni.

Az alapképzések mindegyikére való bekerüléshez szükség van egy emelt szintű érettségi bizonyítványra (ez alól kivételt képez a másoddiplomás jelentkezés). Ha azonban valaki már rendelkezik egy FOSZK képzéses oklevéllel, akkor emelt szintű érettségi nélkül tud bekerülni és a pontszámítás is a hagyományostól eltérő módon zajlik ez esetben.

Az Anyagmérnöki alapképzéshez a következő emelt szintű érettségiket lehet befogadtatni: matematika, biológia, fizika, informatika, kémia, szakmai tárgy

Olyan tantárgyakat tanulhatsz ezen a képzésen, mint:

  • anyagok szerkezete és tulajdonságai,
  • technológiai modellezés,
  • fémek, kerámiák, polimerek kémiája,
  • hőkezelés és felületkezelés,
  • környezetvédelem és energiagazdálkodás

Mutatunk még pár indokot, miért érdemes az Anyagmérnöki képzést a Dunaújvárosi Egyetemen választani:

  • A Paks II. Zrt.-vel közösen kutatási és fejlesztési központot alakítunk ki. A jelenleg is színvonalas, egyes elemeiben egyedülálló anyagvizsgálati laborokkal rendelkező műszaki területnek egy újabb 1,5 Mrd forintos fejlesztése zajlik.
  • A DPR kutatás szerint a Dunaújvárosi Egyetem műszaki területen végzett pályakezdő hallgatói 25%-al keresnek többet az országos átlagnál.
  • Duális partnereink az ipar és szolgáltató szektor jelentős szereplői örömmel szerződnek le hallgatóinkkal, itt szerzett tudásukat gyakorlatiasnak, jónak tartják.
  • 50 000 Ft/hó plusz ösztöndíjat kapnak az alapösztöndíjon felül az államilag támogatott szakra járó nappalis anyagmérnök hallgatóink.

 

Ha többet szeretnél megtudni erről a képzésről, akkor kattints a linkre: https://uniduna.hu/index.php/anyagmernoki

A 2021-es felvételiről pedig bővebben tájékozódhatsz itt: https://uniduna.hu/felveteli-2021

 

Még javában tart a sorrendmódosítás, jelöld Te is a Dunaújvárosi Egyetemet az első helyen!

Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!