Április 22-én ünnepeljük hivatalosan az 51. Föld napját. Az Amerikából indult hagyományt kezdetekben még márciusban tartották, de végül 2009-ben az ENSZ április 22-ét nyilvánította a Földanya Nemzetközi Napjává.

E jeles eseményt több, mint 175 országban ünneplik idén. Magyarországot tekintve a mai alkalom a 31. hivatalos Föld nap hazánkban. Ez a mozgalom "Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?" elnevezést kapta. Nagyon fontos, hogy a mindennapjaink része legyen ökológiai lábnyomunk megszépítése!

Napjaink fontos ügyei közé tartozik a zöldpolitika, a klímavédelem. Ebben a Dunaújvárosi Egyetem, mint felsőoktatási intézmény is alapvetőnek érzi szerepvállalását. Egyetemünkön folyamatosak a szemétszedési akciók, épületeink korszerűsítésénél szem előtt tartjuk a 21. század problémáinak mérséklését, így jött létre például „P” jelzésű épületünk, amely korának ÖKO szemléletében épült fel. Működése során hasznosítja a természeti javakat, így szolgálva a környezettudatosságot és az oktatást egyaránt. 

 

A veszprémi székhelyű Pannon Egyetem, az idei évi Föld Napja alkalmából egy anonim, online 16 kérdésből álló kérdőíves kutatást indít. Az éghajlatváltozásról szóló kvíz és kérdőív kitöltése maximum 25 percet vesz igénybe. A kutatás az Éghajlatváltozás Multidiszciplináris Nemzeti Laboratórium keretében és támogatásával valósul meg.

A kérdőív eléréséhez kattintson az alábbi oldalra:

http://kerdoiv.uni-pannon.hu/klimavaltozas