Az előző évekhez hasonlóan a 2016-2017-es tanév második félévében is lehetősége lesz a Dunaújvárosi Egyetem hallgatóinak arra, hogy az ERASMUS+ program keretében egy vagy két féléven át 37 európai partnerintézményünk egyikében folytassanak tanulmányokat.

Az ERASMUS+ a nemzetközi tapasztalaton túl számos más előnnyel is szolgál a résztvevőknek, hiszen a kint tartózkodás alatt fejlődik a hallgatók nyelvtudása, más népek kultúrájával ismerkedhetnek meg, új személyes és szakmai kapcsolatok köttetnek,

és nem utolsó sorban álláskeresésnél is előnyt jelenthetnek a külföldön szerzett tudás és tapasztalat. A lehetőség a Dunaújvárosi Egyetem minden nappali vagy levelező tagozatos hallgatója számára nyitva áll. A nyertes pályázók tandíjmentesen tanulhatnak a fogadó intézményben, valamint ösztöndíjban részesülnek, mely fedezi a kint tartózkodás költségeinek jelentős részét.

Az ERASMUS+ programról, partnerintézményeinkről, valamint a jelentkezés módjáról részletes tájékoztató olvasható az alábbi linkeken:

- az egyetem honlapján:

http://www.uniduna.hu/szervezeti-egysegek/nemzetkozi-kapcsolatok/erasmus, valamint

- az ERASMUS+DUE Facebook-oldalon:

https://www.facebook.com/erasmusdue.

A 2016-2017-os tanév első félévére vonatkozó pályázatok leadási határideje 2016. október 23.

Kérdéseitekkel a Nemzetközi Kapcsolatok Iroda munkatársaihoz fordulhattok az alábbi elérhetőségek egyikén:

  • az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen,
  • az ERASMUS+DUE Facebook-oldalon,
  • a 25/551-288-as telefonszámon, vagy
  • személyesen a Nemzetközi Kapcsolatok Irodában (F118-as szoba).

Amennyiben nem külföldi Tanulmányi mobilitásban, hanem ösztöndíjjal támogatott Erasmus+ külföldi szakmai gyakorlati mobilitás megvalósításában gondolkodtok, kérjük, szintén keressétek fel irodánkat.

 

Nemzetközi Kapcsolatok Iroda