A program a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében valósul meg, melyre várnak szeretettel minden érdeklődő diákot, kutatót vagy tanárt egészen április 30-ig!

English description below!

 

Felhívás kutatóknak, egyetemistáknak:

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye. Célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait – azokat az embereket, akik a 21. század közönsége számára inspirálóan és izgalmasan tudnak beszélni fontos témákról. Világszerte egyre nagyobb szükség van arra, hogy a kutatók hatékonyan és mindenki számára jól érthetően kommunikálják a tudományos eredményeket. 2007 óta több mint 10,000 fiatal kutató vett részt a programban világszerte. Idén is közel 30 ország csatlakozott a versenyhez, és a nemzetközi döntő a Cheltenham Tudományos Feszti- vállal közösen kerül megrendezésre.

 

Jelentkezés:

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezését várják.

A résztvevőknek három percük van, hogy meggyőzzék a zsűrit és a közönséget a tehetségükről egy olyan előadással, amelynek értékelésében a tartalom, a közérthetőség és a személyes karizma egyaránt számít. Az előadás nyelve magyar vagy angol lehet.

Az elődöntőre 2021. április 30-ig lehet regisztrálni a jelentkezési lap kitöltésével és egy videó feltöltésével. A mesterkurzus várhatóan augusztus végén, az országos döntő pedig szeptemberben lesz.

További részletek a jelentkezés menetéről és a szabályokról a Magyar Tudományos Akadémia vagy a British Council honlapján.

 

FameLab Magyarországon:

Itt a lehetőség csatlakozni a magyarországi versenyhez! A program a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében valósul meg. A kiválasztott résztvevők egy kétnapos tudománykommunikációs mesterkurzuson vesznek részt, amelyet a téma legjobb brit szakértői tartanak. A győztes képviselheti Magyarországot a FameLab Nemzetközi Döntőjén, valamint értékes nyereményben is részesül.

 

Kapcsolat:

TARJÁN EDINA

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

06 30 494 2249

 

KRUPPA FANNI

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

06 20 259 6994

 

Ne feledjék, egészen április 30-ig tudnak jelentkezni! Ne hagyják ki ezt a lehetőséget!

 

Felhívás - magyar nyelvű

Felhívás - angol nyelvű / English description