A programsorozat még koránt sem ért véget, ugyanis most szombaton további 4 előadással jelentkezik a Mindenki Egyeteme 2021 programsorozat! Részletek a cikkben olvashatók!

Az első nap már megtartásra került a Mindenki Egyeteme 2021 programsorozatból. A programnak azonban még koránt sincs vége, hiszen most szombaton ismét izgalmas előadásokkal várjuk az érdeklődőket!

A képzés a jelentkezők számára a Dunaújvárosi Egyetem jóvoltából ingyenes. Az intézmény a Mindenki Egyetemének programját a társadalmi felelősségvállalás keretein belül indítja el, az életen át tartó tanulás jegyében.

A Mindenki Egyetemére bárki jelentkezhet, akit a meghirdetett előadás témái közül valamelyik érdekel. A Mindenki Egyeteme programjai közül bármelyik, de akár az összes meghirdetett előadás is választható (ezt a jelentkezési lapon kell majd jelezni).

 

Jelentkezés feltételei:

A Dunaújvárosi Egyetem Mindenki Egyeteme programjára bárki jelentkezhet, akit érdekelnek a meghirdetett online kurzusok.

A Mindenki Egyetemére való jelentkezés feltétele, hogy az érintett kitöltse a jelentkezési lapot, amelyet alább megtalál űrlap formájában.

Érdeklődni lehet: Szabó Eleonóra tanulmányi előadónál e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., címen.

 

Jelentkezési határidő: az előadást megelőző nap

 

Jelentkezési lap: https://forms.gle/nMcVPnkXvmi7HLnZ6

 

A következő előadások tekinthetők meg szombaton:

Véges tartományok és a sík fedése kongruens körökkel

Előadó: Dr. Joós Antal

Időpont: 2021. április 17. 9:00-10:30

Helye: Online

Az előadás tartalma:

A klasszikus körfedés probléma a sík egy véges részén átfogalmazható a sík egy véges részének adótornyokkal történő lefedésére, ha a tornyok ugyanolyan sugarú köröket fednek le a síkból. Az egész síknak rácsszerű kétszeres fedése körökkel átfogalmazható olyan adótornyok elrendezésére, amelyek lefedik a síkot még akkor is, ha az egyik torony nem működik.

Az előadásban a véges tartományok körökkel történő lefedését és a sík többszörös rácsfedését mutatjuk be az eddig ismert eredményekkel.

 

Drónok világa - Játék vagy munka? Képzelet vagy valóság?

Előadó: Adamcsik János

Időpont: 2021. április 17. 10:45-12:15

Helye: Online

Az előadás tartalma:

Mindig van néhány slágertéma a levegőben, most a szó szoros értelemben elröpítjük a hallgatóságot az ég felé.  Sokan játéknak hiszik, sokan harci eszköznek és egyre többen használják már munkára a drónokat. De valójában mi is a drón, hogyan működik és milyen technológiai újítások, találmányoknak köszönhetjük létüket. Az előadás megpróbál ablakot nyitni e világba, hogy jobban megértsük a drónok jelentőségét.

 

Az e-kereskedelem kihívásai

Előadó: Mihalovicsné Kollár Anita

Időpont: 2021. április 17. 13:00-14:30

Helye: Online

Az előadás tartalma:

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít az e-kereskedelem és úgy tűnik, ez a tendencia a jövőben is folytatódik. Ezért leszögezhetjük, hogy igenis kell tudnunk, hogy mi is ez tulajdonképpen, hogyan zajlik, kik a szereplők, milyen jogi, biztonsági, gazdasági, információtechnológiai és e-marketing kérdések kapcsolódnak hozzá és milyen fejlődés várható ezen a területen. Az előadás után mindenkinek világossá válik, hogy hogyan függ össze például az e-bay, a Vatera, a Tesco, az eMag, a Don Pepe, az online banking, a csomagküldők és a bankkártya kibocsátók, valamint a kuponok világa.

 

A Duna és a Smart Grid kapcsolata

Előadó: Dr. Szabó István

Időpont: 2021. április 17. 14:45-16:15

Helye: Online

Az előadás tartalma:

A mai élet legnagyobb tudományos-technológiai kihívása az Emberiség fennmaradásáért folytatott küzdelem, amely nemcsak technológiai és jogi, de a világot átszövő társadalmi rendszerek megújításának kérdéseit is magába foglaló végtelen komplex feladat és folyamat. Önmagában a probléma felvetése is indulatokat és vitákat vált ki, nem beszélve a konkrét megoldás javaslatok érdekütközései miatti konfliktusokról és a jövőbeli kilátásokról.

A projekt javaslatok bemutatása és azok szemléletformáló hatásai messze túlmutatnak a konkrét számadatokon, mert példát mutatnak és reményt adnak a jövőmentő összefogásban résztvevő tömegeknek, amennyiben van olyan technológiai-szervezeti háttér, amely képes integrálni a „jó megoldásokat” és technológiákat egy olyan új világ felépítéséhez, amely az Életről, a környezeti szimbiózisról, a népek egységéről és az agyoncsépelt „békés egymásmelletti élésről” szól. Ez utóbbi fogalom kiterjesztésre kerül a természeti környezetre is.

 

Várunk mindenkit sok szeretettel április 17-én, szombaton előadásainkon!