Ha elgondolkodtál azon, hogy duális képzésre jelentkezz, akkor azért, ha pedig még nem fordult meg a fejedben, akkor pedig azért olvasd el cikkünket róla! Nem fogod megbánni!

 

Mi az a duális képzés?

A duális képzés lényege, hogy az elméleti oktatásod a felsőoktatási intézményben, a gyakorlati képzésed pedig a választott partnerszervezetnél történik. Duális képzésben részt vevő hallgatóként így bepillantást nyersz az általad választott partnerszervezet működésébe, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma alapjait. Tanulmányaid befejezésekor pedig már olyan versenyképes tudással és gyakorlattal rendelkezhetsz, ami hatalmas előnyhöz juttat karriered elindításában, sőt, lehet, hogy már munkaszerződéssel a zsebedben veszed át diplomádat.

 

Mutatunk három indokot, aminek köszönhetően a duális képzés egy egyedülálló lehetőség:

DIPLOMA

A felsőfokú végzettség ma is számos területen jelent előnyt a munkaerőpiacon, ezért fontos tudnod, hogy a duális képzés során az elméleti oktatásod abban a felsőoktatási intézményben zajlik, ahová felvételt nyertél, az órákon közösen veszel részt a nem duális évfolyamtársaiddal, így te is ugyanolyan diplomát kapsz, mint bármelyik másik hallgató.

 

GYAKORLAT

Duális hallgatóként bepillantást nyersz az általad választott cég működésébe is, megismered a vállalati kultúrát, valamint a legkiválóbb szakemberektől tanulhatod meg a szakma fortélyait, tanulmányaid befejezésekor pedig már olyan szakmai gyakorlattal rendelkezel, ami hatalmas előnyhöz juttat karriered elindításában, sőt, lehet, már munkaszerződéssel a zsebedben veszed át diplomádat.

 

JÖVEDELEM

A vállalatok a munkádat – egész évben – hallgatói munkaszerződés alapján fizetéssel díjazzák (minimum hetente a kötelező minimálbér 15%-a) és béren kívüli juttatásokat (pl. Erzsébet-utalvány, lakhatási vagy utazási támogatás) is adhatnak számodra (ez a cégek döntésétől függ).

 

Akik eddig lemaradtak volna róla, azoknak sincs okuk az aggodalomra, ugyanis hamarosan egy újabb lehetőség nyílik számukra, hiszen augusztusban ismét lesz mód leadni a duális képzésre való jelentkezést!

A Dunaújvárosi Egyetem duális képzéséhez kapcsolódó tevékenységeket az EFOP-3.5.1- 16-2017- 00006 pályázat támogatja!