A Dunaújvárosi Egyetem Hallgatói Önkormányzata ezúttal a felsőoktatási intézmény könyvtárának vásárolnak könyveket.

A Dunaújvárosi Egyetem hallgatói számára, tanulmányaik sikeres elvégzéséhez, elengedhetetlen eszközök a tankönyvek és egyéb jegyzetek, melyek vagy ritka példányban találhatóak a könyvtárban és jegyzetboltokban, vagy egyáltalán nem lelni. Esetleg van, de horribilis áron.

Ennek érdekében az EHÖK új projektbe kezdett. Olyan könyveket vásárol az egyetem könyvtárának, melyek száma kevés, vagy épp nincs, vagy annyira drága, hogy a hallgató nem engedheti meg magának, hogy megvásárolja.

A projekt első lépéseként Kővári Dániel HÖK elnök, Erdős Sándor HÖK gazdasági referens felmérték Nyitrai Erzsébettel a könyvtár hiányosságait, illetve a sűrűn keresett könyveket, melyeket pótolni kell. Ilyenek például az informatikusoknak Nagy Bálint GNU könyve, Basic Soft, Basic English, vagy gazdászoknak Samuelson Közgazdaságtan könyve, melyeket kb. 8000 forintért lehet beszerezni. A következő lépés egy hallgatói felmérés elkészítése melynek célja, hogy az EHÖK csapata kiderítse, valójában melyik könyvekre van szükség. Így például a mérnökök által jól ismert „Fekete Biblia”, illetve Izsák Gyula: Mechanika 3 könyve is elérhető lesz, illetve egyéb műszaki könyvek.

A szervezők várják az intézetek igényeit is azzal kapcsolatban, hogy milyen könyvek hiányosak, illetve, mely könyvekre van szükségük a megfelelő oktatáshoz. Az idei tanévben is indulnak nyelvi előkészítők, ahol kiemelten fontos a nyelvkönyvek elérhetősége. A kezdeményezés az EHÖK által jó irányban halad. Tervek szerint a későbbiekben könyvgyűjtéseket és könyvvásárokat is rendeznek az egyetem területén, ahol régi, nem használt könyveket vár vissza az Önkormányzat a hallgatóktól.