A felvételi jelentkezések feldolgozása már javában zajlik, mint korábbi cikkünkből megtudhattátok, de mi addig sem felejtünk el benneteket!

Egy új rövid cikksorozatot indítunk, ahol hétről hétre végzős hallgatóinkat szólítjuk meg azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak a Dunaújvárosi Egyetemről, hogy érezték magukat a tanulmányaik alatt és miért ajánlják ezt az egyetemet! #MiértDUE

 

„Sziasztok! Forgács Kitti, a Dunaújvárosi Egyetem televíziós műsorkészítő szak végzős hallgatója vagyok. Aki ismer, az tudja, az érdeklődési köröm minidig is sokoldalú volt.


Ez megmutatkozik abban, hogy gimnáziumban rendőrnek tanultam, felsőoktatásban a médiát választottam, illetve egyetem mellett sikerült kitanulnom egy fogászati asszisztens szakmát is.
Az ok, amiért a Dunaújvárosi Egyetem mellett döntöttem, viszonylag egyszerű. Középiskolai tanulmányaimat is itt folytattam, és mindig is egy kisebb/családias egyetemre vágytam, ahol nem csak egy „Neptun kód” vagyok.


Az egyetemi élet mellett megtetszett a hallgatókból, valamint a tanárokból áradó segítőkészség is. Ez megmutatkozott már a gólyatábor ideje alatt is, amikor már megérkezésünkkor úgy fogadtak minket, mintha ezer éve ismernénk egymást. Egy percig nem éreztették velünk azt, hogy „újak” lennénk, és ezért bármiféle megkülönböztetésben kellene bennünket részesíteni.

Ahogy telt az idő, úgy jöttem rá, hogy jó döntést hoztam. Az összes tanárom névről ismert, és ha csak az utcán láttuk egymást, odajöttek köszönni (vagy éppen fordítva), és minden esetben beszélgettünk pár szót. Ez egy nagyobb egyetemről, ahol esetlegesen több ezer hallgató van, nem hiszem, hogy elmondható. Felsőoktatási tanulmányaim során számomra egyértelmű volt, hogy a kollégiumot választom. Bátran ki merem jelenteni, hogy az egyik legjobb döntésem volt és olyan élményekkel gazdagodtam, amiket nem élhettem volna át, ha otthonról járok be, vagy éppen albérletben lakom.
Nem túlzom, ha azt mondom, a hét minden napja egy felejthetetlen buli volt. A társaság, a programok, az együtt töltött idő.. ez a triumvirátus kellett ahhoz, hogy felejthetetlen élményekben legyen részem az egyetemen.


Sajnos az én tanulmányaim középébe is belecsapott a vírus, így haza kellett jönnöm, de az egyetem felkínált egy nem mindennapi lehetőséget. Ez egy kis fényt hozott a FOSZK-on lévő hallgatók számára.
Aki a tanulmányait jeles eredménnyel tudja zárni, az felvételt nyer az eddig tanult szak diplomás alapképzésére, így adott esetben nem kell emelt érettségit tennie, ami egy hatalmas segítség és lehetőség egyben.


Számomra ezek után kérdés sem volt, hogy jelentkezésemet ismét a Dunaújvárosi Egyetemre adom le.
Ha a Te álmod is, hogy egy családias egyetemen tanulj és nem szeretnél csak egy neptun kód lenni, akkor vár a DUE!


Sok sikert Nektek, és remélem találkozunk! 😊”