A DUE főépületében megtalálható defibrillátor minden évben felülvizsgálatra kerül, két évente pedig az elektródák cseréje is szükséges.

 

A defibrillátor 2015-ben, a Carissa Kupa jótékonysági akciójának keretében, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, a Carissa Sportegyesület és a kupa támogatóinak hozzájárulásával került beszerzésre. A Defibrillátor LifePak 100 életmentő készülékből egy darab került a Dunaújvárosi Sportcsarnokba, egy pedig a Dunaújvárosi Egyetem főépületébe.

 

 

Az életmentő készülékeknek évente időszakos felülvizsgálaton kell keresztül menniük, valamint 2 évente az elektródákat is ki kell cserélni, hogy hiteles és üzemképes maradjon a készülék. Ennek kapcsán Szűcs Zsuzsanna és Balla Csaba, a sportszervezetek koordinátorai 2020. november 25-én elszállították a két darab készüléket a budapesti székhelyű Medifair Kft. szakszervizébe. A készülékeket csak és kizárólag a szervízben tudták teljeskörűen átvizsgálni és az elektródákat kicserélni.

 

Előre egyeztetett időpontban, a kora hajnali órákban kerültek elszállításra a készülékek az intézményekből, hogy még aznap délelőtt visszakerülhessenek az eredeti helyükre.

 

Az időszakos felülvizsgálat díját és az elektródák cseréjét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség finanszírozta.

 

„Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel." – Teréz anya

 

Köszönjük szépen a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség támogatását és társadalmi szerepvállalását!

 

 

A Dunaújvárosi Egyetemen, a társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos tevékenység támogatója az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 "A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen" projekt.