Ahogy azt előző cikkünkben is megírtuk, elkezdődött a keresztféléves felvételi, mely során a Dunaújvárosi Egyetemen 3 mesterképzés közül tudsz választani! Lássuk, mit kell tudni „Osztott tanári – gépészeti – mechatronika” szakról!

A mesterképzésekre minden olyan érdeklődő jelentkezhet, aki rendelkezik releváns alapképzésről diplomával. A képzési idő mesterképzések esetén 2 vagy 4 félév, a képzés formája pedig levelező. Van lehetőség államilag támogatott formában is elvégezni, az önköltséges képzés pedig 300 000 Ft vagy 330 000 Ft félévente, szaktól függően.

Az itt látható táblázatban egyebek mellett megtekinthető, hogy melyik szak hány félév és hogy mennyi az önköltséges képzés félévenként:

 

Egyik mesterképzési szakunk – ami már fentebb ki is derült – az osztott tanári – gépészeti – mechatronika képzés.

A képzés célja olyan tanárok képzése, akik képesek

  • a műszaki és informatikai területen az iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszainak évfolyamain a szakközépiskolai, szakgimnáziumi, az iskolai rendszerű, illetve az iskolarendszeren kívüli oktatásban, a felnőttek át- és továbbképzésében, továbbá az Országos Képzési Jegyzékben meghatározott szakképzésekben az elméletigényes szakmai tantárgyak tanítására,
  • az iskola pedagógiai feladatainak végzésére,
  • a műszaki és informatikai szakképzés területén a pedagógiai kutatási, tervezési, fejlesztési feladatokra,
  • valamint a szakképzésben résztvevők korosztályi problémáinak, speciális nevelési feladatainak ellátására,
  • továbbá a tanulmányaik doktori képzésben való folytatására.

 

Tudj meg többet a szakról, a követelményekről és tekintsd meg a mintatantervet a linkre kattintva: http://uniduna.hu/osztott-tanari-gepeszeti-mechatonika

 

Még van lehetőséged jelentkezni erre a képzésre a keresztféléves felvételi során, ne maradj le róla!

 

 Az„EFOP-3.4.4-16-2017-00022 MTMI szakok népszerűsítése a Dunaújvárosi Egyetemen és vonzáskörzetében” projekt támogatásával!