Továbbra is a gyakorlatorientált tudás megszerzése a prioritás

2020. szeptemberétől, a Dunaújvárosi Egyetem továbbra is szem előtt tartja a hallgatói sikeresség támogatását és a gyakorlatorientált képzés kivitelezését.

Intézményünk vezetősége, a 2020/2021. tanév 1. félévében gyakorlatiorientált képzési modellt előtérbe helyezve reagál a COVID-19 járványhelyzettel kapcsolatos intézkedésekre.

A Rektori – Kancellári utasítás célja, hogy hallgatóink az Intézmény célkitűzésének megfelelően megszerezzék azt a gyakorlati tudást, amellyel sikeresen tudnak abszolválásuk után elhelyezkedni a munkaerőpiacon. Ennek érdekében az egészségügyi intézkedésekhez igazodva, a Dunaújvárosi Egyetem 2020. szeptemberétől az elméleti kurzusokat digitális online formában, míg bizonyos képzések esetében a labor és gyakorlati tantárgyakat tömbösített, kislétszámú csoportokban tartja meg a félév második felében.

Az intézkedés hatáskörébe tartoznak majd olyan tantárgyak, mint a műszaki laborokhoz kapcsolódó mérések, televíziós stúdióhoz kapcsolódó vágások és felvételek vagy az informatikai területhez tartozó gyakorlati kurzusok. A személyes jelenlétet igénylő gyakorlati kurzusokról és részleteikről az érintett hallgatókat a Tanulmányi Hivatal kollégái a tanév kezdetéig tájékoztatni fogják. 

 

Dunaújváros, 2020. 08. 10.

 

 

 

Dr. habil András István                           Kiss Ádám Sándor 

rektor                                                   kancellár